Din cauza unei erori, Waze a trimis utilizatorii pe drumuri închise

22.11.2021
Din cauza unei erori, Waze a trimis utilizatorii pe drumuri închise

De la o aplicație de navigație realizată de un startup israelian, Waze a devenit după achiziția Google una dintre cele mai populare aplicații de acest gen de pe piață. Waze promite să te ducă din punctul A în punctul B în cel mai scurt timp posibil, folosind informații în timp real din trafic, dar și informații adăugate pe platformă de către utilizatori. Se pare însă că algoritmii aplicației nu sunt întotdeauna „pe fază”, întrucât uneori te poate trimite chiar și pe drumuri închise.

Waze are din ce în ce mai multe probleme în ultima perioadă

Deja Waze a confirmat deja că au existat probleme la nivelul calculării rutelor. Acestea au trimis anumiți utilizatori în ambuteiaje, adică ceea ce ar trebui ca Waze să evite. Totuși, de curând, aplicația a început să trimită utilizatori și pe drumuri pe care aceștia nu pot merge deloc, precum cele închise. În Marea Britanie, cel puțin, șoferii sunt uneori direcționați prin parcuri publice, care au drumuri doar parțial deschise sau care sunt complet închise.

Aceste drumuri sunt marcate corespunzător pe hartă, însă algoritmul trasează totuși ruta de mers peste acestea, fără să ia în calcul semnele.

Însăși autoritatea Regală a Parcurilor din Marea Britanie a publicat pe Twitter un screenshot cu o rută Waze care trecea prin parcul Richmond, unde exista clar pe hartă o porțiune de drum închisă. Waze a răspuns spunând că a fost o problemă temporară și că a fost rezolvată.

CEO-ul Waze, Neha Parikh, spunea de curând că pandemia a afectat până și algoritmul Waze:

„Avem o problemă cu algoritmul. Cu cât oferim servicii către mai mulți oameni, cu atât devine mai mare. Coronavirus ne-a pus într-o situație în care trebuie să reinventăm algoritmul.”

Aceste probleme sunt îngrijorătoare și prin prisma faptului că Waze nu mai este folosit doar de către utilizatorii „de rând”. Companii de transport precum Uber sau Bolt oferă integrare în aplicația șoferilor cu Waze, aplicația fiind folosită în majoritatea curselor pentru a găsi rutele cele mai eficiente.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult