Duo, noua aplicaţie pentru apeluri video oferită utilizatorilor de Android va primi curând şi suport pentru apeluri de voce

Autor: Aurelian Mihai 19.08.2016
Duo, noua aplicaţie pentru apeluri video oferită utilizatorilor de Android va primi curând şi suport pentru apeluri de voce

Ajunsă rapid în topul celor mai descărcate aplicaţii pentru Android, Google Duo oferă o soluţie simplă şi rapidă pentru apeluri video, care funcţionează chiar şi pe conexiuni mai slabe la internet. Însă potrivit unui angajat Google, în curând vom avea şi mai multe motive să comunicăm folosind Google Duo, aplicaţia primind suport pentru iniţierea apelurilor de voce în sistem VoIP.

Răspunzând solicitărilor primite din partea utilizatorilor, un angajat Google pe nume Amit Fulay a confirmat printr-o postare Google+ introducerea suportului şi pentru apeluri de voce, însă fără a comunica o dată de lansare precisă.

Cu aplicaţia Hangouts repoziţionată pentru a adresa cerinţelor utilizatorilor din mediul business şi Allo în rolul de platformă pentru mesagerie instant, Duo completează oferta de servicii Google cu suport pentru apeluri video şi de voce.

Foarte simplu de folosit, Google Duo permite contactarea oricărui utilizator doar pe baza numărului de telefon, folosind reţeaua WiFi sau conexiunea de internet mobil. Aplicaţia monitorizează permanent calitatea reţelei, fiind capabilă să treacă automat de la Wi-Fi la conexiunea de date şi invers, oferind comunicaţii criptate care nu pot fi interceptate cu uşurinţă din exterior.

Complet gratuită, aplicaţia Google Duo poate fi descărcată din magazinul Google Play.

Tags: