Elon Musk anunță noi schimbări pentru platforma X. În ce constau acestea?

28.03.2024
Elon Musk anunță noi schimbări pentru platforma X. În ce constau acestea?

Elon Musk anunță noi schimbări pentru rețeaua de socializare X (fostul Twitter). Decizia vine după ce numărul utilizatorilor a început să scadă.

Studiile sugerează că utilizatorii zilnici ai aplicației din întreaga lume au scăzut cu 15% în ultimul an, în timp ce alte platforme de social media au cunoscut o creștere ușoară. Cu toate acestea, X spune că aceste rezultate nu ar fi corecte.

Potrivit Sky News, Elon Musk a anunțat noi modificări pentru platforma de social media X, modificări ce vor face ca anumite conturi să primească funcții premium gratuit. Miliardarul a anunțat pe platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter că toate conturile cu peste 2.500 de urmăritori verificați vor putea accesa funcții care costă în mod obișnuit 8 dolari pe lună.

Elon Musk anunță schimbări pentru X

Printre aceste caracteristici premium se numără posibilitatea de a edita și scrie postări mai lungi, precum și reducerea numărului de reclame văzute de utilizator. De asemenea, îi oferă titularului de cont o bifă albastră lângă numele afișat, un alt subiect care a stârnit un val de controverse printre utilizatori.

Musk a adăugat și faptul că utilizatorii cu 5.000 sau mai mulți abonați verificați vor avea, de asemenea, acces gratuit la funcțiile X Premium+. Premium și Premium+, cu cel din urmă disponibil pentru suma de 16 dolari pe lună, oferă utilizatorilor acces la Grok, un model de inteligență artificială care este menit să „răspundă aproape la orice”, potrivit companiei.

Aceste modificări sunt anunțate după ce compania a negat informațiile care spun că numărul utilizatorilor a scăzut vertiginos după ce Elon Musk a achiziționat Twitter. Potrivit cercetărilor desfășurate de companie de date Sensor Tower, numărul de utilizatori zilnici la nivel mondial ai aplicației mobile X a scăzut la 174 de milioane în luna februarie a acestui an, în scădere cu 15% față de anul trecut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult