Elon Musk este de părere că platforma X, fostul Twitter, este singurul loc cu informații de încredere

04.12.2023
Elon Musk este de părere că platforma X, fostul Twitter, este singurul loc cu informații de încredere

Elon Musk, miliardarul cunoscut pentru achiziția sa controversată a platformei de social media Twitter, acum redenumită X, a făcut recent o serie de declarații despre fiabilitatea informațiilor pe diferite platforme de social media. Musk a afirmat că X este singura sursă de informații de încredere, acuzând alte aplicații de social media că ar fi ”cumpărate și plătite”. Cu siguranță în aceasta categorie Musk a vorbit despre platforme precum Instgram, Facebook și TikTok.

De când Musk a preluat Twitter în 2022, platforma a trecut printr-o mulțime de transformări semnificative. Pe lângă schimbarea numelui în X, site-ul, care era inițial un simplu micro-blogging, a evoluat într-o platformă mult mai complexă. Utilizatorii pot acum posta tweet-uri mai lungi, pot partaja videoclipuri extinse, se pot abona pentru funcții premium sau pot chiar cumpăra badge-ul albastru de verificare a contului.

Cu toate aceste schimbări, esența X (anterior Twitter) rămâne aceeași: accesul la informații în timp real despre ceea ce se întâmplă în întreaga lume. De la evenimente de ultimă oră la noutăți despre celebrități sau lansări de produse noi, X oferă o platformă centrală pentru informații.

Elon Musk: ”X este singura platformă pe care vă puteți baza pentru informații oneste!”

Într-o postare recentă pe X, Musk a scris: „X este singura platformă pe care vă puteți baza pentru informații oneste. Toate celelalte sunt cumpărate și plătite.” Deși nu a specificat exact cine ar fi „cumpărat” aceste platforme, afirmația sa a atras atenția lumii online. Astfel,  tweet-ul său a adunat peste 46 de milioane de vizualizări și peste 81.000 de retweet-uri.

Recent, Musk a fost în centrul atenției pentru modul direct în care s-a adresat advertiserilor care s-au retras de pe X, spunându-le să ”se ducă”.

În timpul unui eveniment organizat de New York Times, Musk a criticat brandurile care s-au retras de pe platformă, numindu-i pe advertiseri „șantajiști”. Apoi, Linda Yaccarino, CEO-ul X, a apărat comentariile lui Musk într-o postare pe X, menționând că Musk a oferit un ”interviu amplu și sincer”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult