Facebook Messenger a fost descărcat de 5 miliarde de ori pe dispozitive Android

10.05.2021
Facebook Messenger a fost descărcat de 5 miliarde de ori pe dispozitive Android

Facebook Messenger nu este doar una dintre cele mai populare aplicații de chat din lume, ci este totodată și una dintre cele mai populare aplicații lansate vreodată pe platformele mobile. În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, aplicația de chat de la Facebook a doborât un nou record, fiind descărcată de peste 5 miliarde de ori până în prezent, o performanță pe care doar câteva aplicații, majoritatea de la Google, au reușit să o atingă.

Facebook Messenger este printre cele mai populare aplicații din lume

Conform paginii din Google Play Store, Facebook Messenger este acum o aplicație cu peste 5 miliarde de descărcări pe platforma Android la nivel mondial. Desigur, asta nu înseamnă că este folosită de 5 miliarde de utilizatori, întrucât fiecare utilizator descarcă, în timp, de mai multe ori această aplicație pe diverse dispozitive, sau chiar și atunci când resetează același dispozitiv.

Există acum alte 13 aplicații pe lângă Facebook Messenger care au peste 5 miliarde de descărcări în Google Play Store, 11 dintre ele fiind aplicațiile standard de la Google, pe care le descarci automat pe fiecare dispozitiv cu Google Play Services. Celelalte două aplicații care rămân în acest „clasament” sunt însă tot de la Facebook.

Fără să surprindă pe nimeni, acestea sunt chiar aplicația principală Facebook, care vine de multe ori preinstalată pe multe dintre dispozitivele mobile, și WhatsApp, cealaltă aplicație foarte populară de chat din portofoliul companiei.

Aplicația Facebook a înregistrat peste 5 miliarde de descărcări din Google Play Store încă din 2019, în timp ce WhatsApp a atins această performanță anul trecut. Și, în ciuda controverselor legate de colectarea datelor de pe WhatsApp, se pare că utilizatorii n-au migrat încă către alternativele considerate mai „sigure” precum Telegram și Signal. De altfel, Facebook Messenger, la rândul său extrem de popular, nici măcar nu include criptare end-to-end, ceva ce WhatsApp oferă de multă vreme.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult