Facebook va crea o versiune de Instagram pentru copii

19.03.2021
Facebook va crea o versiune de Instagram pentru copii

Urmând inițiativei pentru blocarea mesajelor trimise spre conturi de Instagram atribuite persoanelor cu vârsta sub 13 ani, Facebook „explorează” oportunitatea lansării unei versiuni de Instagram special pentru copii.

Facebook face una dintre prioritățile sale crearea unei versiuni de Instagram pentru utilizatorii sub 13 ani. Vishal Shah, vicepreședintele Instagram, ar fi scris anunțat deja noul plan printr-un mesaj intern adresat angajaților. Astfel, proiectul ar ruma să fie supravegheat de Adam Mosseri, șeful Instagram, și condus de vicepreședintele Facebook Pavni Diwanji, care anterior a lucrat la proiectul YouTube Kids și alte produse pentru copii, încă de pe vremea când lucra pentru Google.

Dezvăluirea vine la câteva zile după ce Instagram a anunțat noi funcții menite să protejeze adolescenții activi pe platforma de socializare.

Oficial, copiii sub 13 ani nu pot folosi aplicația de mobil, dar asta nu i-a împiedicat pe unii să folosească zile de naștere false pentru a înșela procedura de verificare a vârstei platformei . Instagram știe că tinerii utilizatori pot minți cu privire la datele lor de naștere, motiv pentru care dezvoltă tehnologii alternative de detecție bazate pe inteligență artificială

Spre exemplu, utilizatorii adulți nu pot trimite cu ușurință mesaje peroanelor sub 18 ani, cel puțin atât timp cât acestea sunt înregistrate folosind vârsta reală. Instagram recurge la diverse metode pentru ocolirea acestor limitări, folosind tehnologii AI pentru a „prezice” vârsta reală a utilizatorilor.

Atunci când algoritmii indică posibile conturi suspecte, acestea sunt „protejate” prin excluderea din căutările uzuale. Spre exemplu, acestea nu vor apărea la secțiunile  „Suggested Users,” Reels și Explore. Totodată, comentariile postate de adulți sunt ascunse automat în cazul postărilor făcute de pe conturi atribuite adolescenților.

Momentan, nu este clar cum ar putea arăta noua aplicație Instagram pentru copii, însă putem presupune că  vor fi aplicate reguli similare aplicației Messenger Kids, disponibilă deja în peste 75 de țări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult