Facebook va introduce un nou player video, ce va reda pe verticală toate clipurile

04.04.2024
Facebook va introduce un nou player video, ce va reda pe verticală toate clipurile

Meta este pe cale să introducă un nou player de clipuri video pentru Facebook, acesta promițând un design mai consistent și o experiență mai bună de vizionare, indiferent că va reda clipuri video tradiționale, Reel-uri scurte sau un flux video transmis în direct. Noul player upgradat va fi lansat mai întâi pentru utilizatorii Facebook din Statele Unite ale Americii și Canada, promițând îmbunătățiri și pe partea de partajare a clipurilor video, nu doar în ceea ce privește vizionarea acestora.

Cea mai importantă noutate adusă însă de acest player este afișarea implicita a clipurilor în modul vertical, indiferent de tipul de video redat, noul layout urmând să permită Facebook să recomande și ce clipuri relevante pot fi urmărite după finalizarea celui curent.

Facebook video
Foto: Meta

Listele îmbunătățite de recomandări vor apărea și în afara acestui player nou, atât în feed-ul Facebook, cât și în tab-ul Video al aplicației. De asemenea, Meta a confirmat că va afișa mai multe reel-uri de acum încolo, prioritizând astfel formatul de video scurt, ce poate fi consumat în perioade de timp mici, mult mai accesibile.

Noul player de clipuri video de la Facebook ar trebui să ofere facilități precum modul full-screen pentru redarea video-urilor orizontale, dar și un slider pentru a putea derula mai rapid în cadrul clipurilor mai lungi. Utilizatorii vor putea accesa mai multe opțiuni, precum pauza sau derularea rapidă cu +/-10 secunde, prin simple atingeri ale ecranului.

Facebook video
Foto: Meta

Conform Meta, decizia de a prioritiza afișarea pe verticală a clipurilor video pe FB a venit datorită modificării modului în care majoritatea utilizatorilor consumă, în ziua de astăzi, conținutul video, acesta fiind, de cele mai multe ori, redat pe ecranele telefoanelor mobile.

De asemenea, această mișcare ar putea ajuta Facebook în cursa împotriva altor rețele de socializare bazate pe conținut video, cum ar fi YouTube sau TikTok, în fața cărora platforma Meta a pierdut teren în ultima vreme, chiar dacă rămâne una dintre preferatele internauților români.

Noul player de clipuri video de pe Facebook va fi disponibil mai întâi pentru utilizatorii aplicației Facebook de iOS și Android din Statele Unite ale Americii și Canada, urmând să fie oferit și restului lumii în lunile următoare.

Facebook video
Foto: Meta

Sursa: TechCrunch.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News