Files by Google, file manager-ul oficial pentru Android 11 primește o adiție importantă

06.12.2020
Files by Google, file manager-ul oficial pentru Android 11 primește o adiție importantă

Lansată în anul 2017 sub numele FilesGo, aplicația redenumită între timp Files by Google a devenit element central în experiența Android, primind constante îmbunătățiri din partea Google.

Transformată în manager de fișiere implicit pe dispozitivele cu sistem Android 11, aplicația este pe cale să primească încă o adiție menită să prevină pierderile accidentale de date, în situațiile când din neatenție sau printr-o comandă greșită pe interfața touch este activată comanda de ștergere.

Cunoscută utilizatorilor Windows sub numele Recycle Bin, funcționalitatea nou adăugată aplicației Files by Google va lua forma unui folder numit Trash. Diferit de folder-ul ascuns și cu același nume, folosit sub Android 11 pentru păstrarea temporară a fișierelor șterse, acesta este strict legat de folosirea aplicației. Altfel spus, mutarea fișierelor șterse cu aplicația Files by Google în folderul Trash va funcționa pe orice dispozitiv, chiar dacă acesta rulează o versiune mai veche de Android.

Files by Google trash

Odată ce sunt marcate pentru ștergere, fișierele trimise în folderul Trash vor rămâne acolo pentru 30 de zile, lăsând timp suficient pentru a reveni asupra deciziei. Alternativ, spațiul de stocare va putea fi recuperat mai devreme solicitând golirea manuală a folder-ului Trash.

Încă aflată la stadiul de testare, funcționalitatea este disponibilă începând cu versiunea 1.0.345 a aplicației, debutul oficial fiind pregătit pentru o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult