Facebook a primit opțiune pentru ștergerea la grămadă a postărilor vechi

Autor: Aurelian Mihai 03.06.2020
Facebook a primit opțiune pentru ștergerea la grămadă a postărilor vechi

Venind în sprijinul celor care ar vrea să-și facă uitat trecutul mai îndepărtat în rețeaua de socializare, fără să recurgă la soluția drastică a ștergerii contului, Facebook a adăugat o nouă funcție batch-delete, care te lasă să specifici o dată de la care să fie șterse toate postările vechi.

Numită Manage Activity, opțiunea pentru „curățenie generală” te scutește de efortul inspectării manuale a postărilor adăugate de-a lungul timpului în pagina ta de Facebook.

Având în vedere faptul că mulți dintre utilizatori sunt prezenți în rețeaua Facebook aproape de la înființare, postările vechi de până la 15 ani probabil că nu mai reflectă schimbările survenite în stilul de viață și imaginea transmisă în prezent, multe dintre acestea rămânând ca și dovezi ale unui trecut mai degrabă stânjenitor.

Indiferent dacă intri pe piața muncii după facultate sau pleci de la o relație veche, știm că lucrurile se schimbă în viața oamenilor și dorim să îți fie mai ușor să îți curat prezența pe Facebook pentru a reflecta mai exact cine ești azi.

Oricine dorește să elimine sau să arhiveze conținut vechi va putea căuta în întreaga colecție de postări Facebook folosind filtre pentru date, persoane etichetate și tipul de conținut (foto, video, actualizări de text, etc.).

Dacă alegi opțiunea pentru arhivare, postările vechi ajung într-un fel de purgatoriu, rămânând vizibile doar pentru tine. Dacă alegi opțiune ștergere, postările vor rămâne încă 30 de zile înainte de a fi șterse definitiv, timp în cale poți alege să le restaurezi. Iar dacă chiar ești pornit pe curățenie, ai la dispoziție și opțiunea pentru ștergere manuală, imediată.

Noua funcție este disponibilă chiar de astăzi pentru unii utilizatori în aplicația Facebook și va deveni oficială în următoarele săptămâni.

Tags: