Firefox Focus, un web browser pentru iOS cu adblock inclus şi fără istoric de navigare

18.11.2016
Firefox Focus, un web browser pentru iOS cu adblock inclus şi fără istoric de navigare

Utilizatorii de tablete şi telefoane Apple au la dispoziţie o nouă opţiune pentru accesarea anonimă a website-urilor preferate.

Creat pentru a funcţiona tot timpul în modul incognito, Firefox Focus oferă un singur tab pentru navigare, nu suportă salvarea de bookmark-uri şi nu păstrează un istoric permanent al paginilor accesate. Astfel, după ce am terminat cu sesiunea de web browsing nu rămâne decât să folosim butonul Erase pentru a îndepărta orice urmă lăsată de paginile vizitate, resetând până şi miniatura afişată în lista de aplicaţii recente.

Un buton plasat în partea de jos a ecranului permite continuarea activităţi în web browserul Safari, spre exemplu pentru a salva un bookmark.

Funcţiile pentru protejarea anonimatului merg însă mai departe decât simpla îndepărtare istoricului de navigare şi fişiere temporare, Firefox Focus având modul adblock integrat şi optimizări împotriva plugin-urilor de monitorizare web. Utilizatorii pot alege şi să oprească descărcarea fonturilor implicite, reducând suplimentar traficul de date circulat prin conexiunea la internet.

Focus poate fi folosit atât ca web browser separat, dar şi ca extensie ad blocker pentru Apple Safari.

Firefox Focus este disponibil pentru instalare gratuit, în magazinul Apple Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult