Firefox va primi suport pentru extensii și în versiunea pentru Android a browserului

07.11.2023
Firefox va primi suport pentru extensii și în versiunea pentru Android a browserului

Mozilla Firefox va primi suport pentru extensii pentru aplicația destinată dispozitivelor Android. Ne putem aștepta la suport pentru peste 200 de extensii.

În cazul în care Firefox este browserul tău de desktop preferat, este posibil să ai mai multe extensii instalate pentru a-ți ușura navigarea pe internet.Cu toate acestea, Mozilla a oferit suport limitat pentru aceste instrumente în versiunea mobilă a browserului. Acum, Firefox 120 este de așteptat să se lanseze într-o direcție mult diferită, care să permită utilizatorilor să folosească extensiile dorite.

Potrivit Android Police, Mozilla a anunțat că Firefox 120 va include cel puțin 200 de noi extensii pentru Android. Când va debuta în decembrie, browserul Firefox pentru mobil va fi susținut de un ecosistem de extensii „complet deschis”. Mozilla încurajează dezvoltatorii să migreze către acest ecosistem și să creeze extensii pentru a rezolva problemele recurente de navigare pe internet. Ca bonus, a subliniat faptul că în prezent există o oportunitate pentru dezvoltatori de a profita de o abundență de posibilități de descoperire.

În luna august a acestui an, compania dădea de înțeles că s-ar concentra pe lansarea ecosistemului său de extensii pentru Android. De asemenea, a anunțat că extensiile nu mai sunt găzduite în procesul principal al interfeței de utilizator a browserului. Această modificare a fost făcută pentru a se adapta la Android, care este mai probabil să distrugă procesele de acumulare a resurselor, cum ar fi extensiile.

Dar noua interfață va permite utilizatorilor să introducă extensii mai stabile pe Android. Mozilla a oferit informații și îndrumări despre cum ar trebui create extensii mai stabile la momentul respectiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult