Firmă de cercetare: în 2021 asistenţii digitali vor fi folosiţi de 1,8 miliarde de persoane

29.08.2016
Firmă de cercetare: în 2021 asistenţii digitali vor fi folosiţi de 1,8 miliarde de persoane
Asistenţii digitali, precum Siri (Apple), Cortana (Microsoft), Google Now sau Alexa (Amazon), vor înregistra o creştere accentuată a numărului de utilizatori, potrivit firmei de cercetare a pieţei Tractica. În acest moment, aceste aplicaţii sunt folosite de 504 milioane de persoane din întreaga lume, iar în 2021 numărul utilizatorilor va depăşi 1,8 miliarde. Cifrele nu includ şi utilizarea în mediul de business, ci doar consumatorii. 
 
Creşterea va fi susţinută de includerea acestor tehnologii pe mai multe dispozitive, precum speakere inteligente de genul Amazon Echo sau dispozitive Internet of Things. În acest moment, asistenţii vocali sunt instalaţi în special pe smartphone-uri şi tablete. 
 
Cei de la Statista au ilustrat creşterea care va fi înregistrată pe piaţa asistenţilor digitali în următorii ani, pe baza prognozelor făcute de Tractica:

Infographic: Digital Assistants - Always at Your Service | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult