Funcția de pe TikTok pe care să nu o folosești! Cum funcționează noul autoscroll?

25.01.2024
Funcția de pe TikTok pe care să nu o folosești! Cum funcționează noul autoscroll?

Aplicația TikTok a primit o nouă funcție. Aceasta va derula conținutul pentru tine, fiind ca utilizatorii să mai ridice un deget.

Știm deja cât de mult timp se poate pierde pe TikTok. Deschizi acum aplicația pentru câteva minute, iar acele câteva minute se pot transforma în ore. Este una dintre cele mai addicting aplicații pentru tineri și nu numai, iar compania ByteDance, dezvoltatorul aplicației TikTok, a lansat o nouă funcție care derulează clipurile pe TikTok automat.

Aplicația a început să lanseze funcția, care va derula automat la următorul clip din secțiunea For You odată ce un videoclip se termină, potrivit Forbes. Nu toți utilizatorii primesc actualizarea imediat, dar puteți actualiza aplicația pentru a vedea dacă sunteți unul dintre cei norocoși, dacă putem spune așa.

Astfel, dacă alegeți să activați funcția, ceea nu pot recomanda nimănui, aplicația va derula automată clipurile video. Utilizatorii nu vor trebui nici să ridice măcar un deget, iar acest lucru va reduce substanțial interacțiunea din comentarii, spre exemplu.

TikTok are o nouă funcție, dar cu ne poate afecta aceasta?

TikTok a devenit una dintre principalele surse de informare pentru o bună parte dintre tineri, aceștia alegând să își ia informațiile direct prin intermediul conținutului postat pe TikTok. Este o tendință generală, cea în care oamenii aleg să primească un răspuns oarecare, ci nu să caute singuri informația dorită.

Noua funcție nu doar că poate avea un efect negativ asupra utilizatorilor, dar s-ar putea să se dovedească dăunătoare și pentru TikTok în sine, în sensul că elimină orice interacțiune reală cu conținutul respectiv. Cine va mai dori să lase like-uri sau comentarii atunci când vizionează la foc automat videoclipuri?

De asemenea, utilizarea aplicației în acest mod ar putea afecta algoritmul utilizatorilor, propagând materiale tendențioase sau de propagandă, lucru ce se poate dovedi dăunător pentru utilizatori, mai ales dacă acele informații nu sunt verificate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult