Funcția Passkey de pe WhatsApp este acum disponibilă pentru utilizatorii Apple

31.01.2024
Funcția Passkey de pe WhatsApp este acum disponibilă pentru utilizatorii Apple

WhatsApp își extinde măsurile de securitate pentru utilizatorii de iPhone, introducând o nouă funcție de passkey care promite să simplifice și să securizeze procesul de autentificare în aplicație. Noua caracteristică vine cu scopul să înlocuiască tradiționalul cod de 6 cifre cu metode de recunoaștere facială sau biometrică, oferind o modalitate mai rapidă și mai sigură de a accesa contul, scrie 9to5Mac.

Passkey-urile devin o opțiune de securitate din ce în ce mai populară printre aplicații și site-uri web, cu mulți giganți tehnologici, precum Google și Meta, încurajând utilizatorii să activeze passkey-uri pentru a-și proteja conturile online. Meta a introdus deja această funcție pentru utilizatorii WhatsApp pe Android anul trecut, iar acum WhatsApp extinde disponibilitatea acestei caracteristici și pentru utilizatorii de iPhone.

Conform WABetaInfo, WhatsApp lucrează la implementarea funcției de passkey pentru aplicația iOS, care va fi disponibilă într-o actualizare viitoare. Odată configurat, passkey-ul va facilita procesul de autentificare, eliminând necesitatea unui cod de 6 cifre pentru accesul la cont. Utilizatorii vor putea să se autentifice folosind metodele de autentificare existente, cum ar fi Face ID, Touch ID sau codul dispozitivului.

Cum funcționează Passkey-urile

Passkey-ul folosește o tehnologie securizată dezvoltată de FIDO Alliance, permițând autentificarea prin metode biometrice sau de recunoaștere facială în loc de parole. Acest lucru face procesul de autentificare mai convenabil și intuitiv, deoarece utilizatorii nu trebuie să își amintească sau să introducă parole. Utilizatorii pot decide dacă să utilizeze sau nu funcția de passkey în WhatsApp, aceasta fiind, desigur opțională.

Deși funcția este încă în stadiul beta pentru iOS, utilizatorii de Android pot configura passkey-urile în WhatsApp urmând pașii specificați. În plus, WhatsApp oferă și verificarea prin email ca o altă metodă de autentificare, pe lângă verificarea prin SMS, începând din noiembrie 2024.

WhatsApp dezvoltă și alte funcții noi, inclusiv utilizarea și partajarea de nume de utilizator în loc de numere de telefon, precum și o versiune a WhatsApp pentru iPad. Între timp, dispozitivele Apple suportă passkey-uri pentru Safari și iCloud Keychain începând cu iOS 16, iar această funcționalitate va fi extinsă și la alte aplicații în iOS 17, permițând utilizatorilor să verifice passkey-urile folosind Face ID sau Touch ID.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult