Utilizatorii WhatsApp ar putea comunica în mod direct cu aplicațiile Telegram și Discord

26.01.2024
Utilizatorii WhatsApp ar putea comunica în mod direct cu aplicațiile Telegram și Discord

Într-un răspuns la noile reglementări impuse de Actul Pieței Digitale (DMA) al Uniunii Europene, WhatsApp se pregătește să facă un pas semnificativ către interconectarea cu alte aplicații de mesagerie, inclusiv Telegram și Discord. Conform companiei, acesta este un moment decisiv pentru aplicația deținută de Meta, care ar putea schimba modul în care utilizatorii interacționează între diferite platforme de comunicare.

Conform DMA, care vizează eliminarea barierelor dintre serviciile de mesagerie și asigurarea unei concurențe echitabile, WhatsApp lucrează la implementarea unei secțiuni „conversații de la terți” în versiunea beta pentru iOS. Această caracteristică le-ar permite utilizatorilor să acceseze și să răspundă mesajelor de pe platforme alternative direct din WhatsApp, îmbunătățind astfel conectivitatea și accesibilitatea, scrie 9to5Mac.

Această mișcare vine în contextul în care Uniunea Europeană a pus presiune pe giganții tehnologiei să adere la cerințele DMA, care include interoperabilitatea între serviciile de mesagerie. De asemenea, cei de la Apple se confruntă cu propriile sale provocări în ceea ce privește iMessage, argumentând că serviciul său nu ar trebui inclus în DMA deoarece nu afectează un număr semnificativ de utilizatori în UE. Cu toate acestea, decizia finală a Comisiei Europene este încă în așteptare.

Apple a făcut deja un pas spre interoperabilitate

Pe de altă parte, Apple a făcut deja un pas înspre interoperabilitate prin adoptarea standardului de mesagerie RCS în iMessage, promițând o experiență îmbunătățită de interoperabilitate față de SMS sau MMS. Ca și dată de lansare, această actualizare este programată să înceapă la sfârșitul anului 2024.

Per-total, integrarea conversațiilor de la terți în WhatsApp ar putea transforma modul în care comunicăm, eliminând necesitatea de a jongla între aplicații diferite pentru a comunica cu alți utilizatori. Conform DMA, acesta reprezintă un pas important către o lume digitală mai conectată și mai accesibilă, în conformitate cu viziunea Uniunii Europene pentru un spațiu digital mai deschis și, desigur, competitiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult