Funcție foarte cerută de șoferi: Waze a început să avertizeze cu privire la limitatoarele de viteză!

Funcție foarte cerută de șoferi: Waze a început să avertizeze cu privire la limitatoarele de viteză!
Foto: Shutterstock

Waze a început să avertizeze cu privire la limitatoarele de viteză. Funcția a fost anunțată în luna aprilie, dar șoferii au început abia acum să primească notificările.

Waze a început să avertizeze cu privire la limitatoare de viteză pe Android, iPhone, Android Auto și CarPlay. Waze este o aplicație de navigație în trafic care se bazează pe utilizatori pentru a raporta în timp real pericolele de pe drum. Utilizatorii pot marca locația gropilor, a semafoarelor defecte, a accidentelor, a benzilor blocate și a vehiculelor oprite pe marginea drumului.

Waze folosește aceste raportări pentru a genera alerte pentru alți utilizatori pe măsură ce se apropie de locația marcată. Editorii de hărți adaugă unele dintre avertizări, cum ar fi trecerile la nivel cu calea ferată. Același lucru este valabil și pentru limitatoarele de viteză.

Waze a început să avertizeze cu privire la limitatoarele de viteză. Ce alte notificări au fost introduse?

Noile notificări au fost implementate recent și nu sunt trimise pentru toate limitatoarele de pe anumite drumuri, după cum notează Auto Evolution. Însă acest lucru este de așteptat să se schimbe pe măsură ce utilizatorii vor marca aceste limitatoare în aplicație.

Notificările pentru limitatoare de viteză sunt o actualizare mult așteptată pe care utilizatorii au cerut-o de ani de zile. Waze a promis că va introduce alertele pentru limitatoarele de viteză în aplicația de navigație acum câțiva ani, dar lansarea nu a avut loc. Compania a confirmat în aprilie că va lansa avertizările pentru limitatoare de viteză pentru utilizatorii din întreaga lume, promițând să înceapă implementarea până la sfârșitul aceleiași luni.

De ce sunt limitatoarele de viteză atât de importante în Waze? Răspunsul constă în a face drumul mai previzibil, așa cum ar trebui să fie cazul cu fiecare aplicație de navigație. Șoferii care primesc o alertă despre un limitator de viteză au timp suplimentar pentru a încetini, reducând astfel probabilitatea de a frâna brusc. În plus, notificarea îi ajută pe șoferi să prevină deteriorarea vehiculului, deoarece nimănui nu îi place să treacă peste un limitator la o viteză mai mare.

Alertele pentru limitatoarele de viteză au fost introduse în Waze alături de notificările pentru curbe periculoase și informațiile despre punctele de taxare. Acestea fac parte dintr-o actualizare mai mare anunțată luna trecută, care a inclus îmbunătățirea navigației în sensurile giratorii și ajutarea utilizatorilor să folosească banda corectă conform traseului lor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult