Noi funcții vor deveni disponibile în aplicație Waze. Cum vor ajuta acestea șoferii?

05.03.2024
Noi funcții vor deveni disponibile în aplicație Waze. Cum vor ajuta acestea șoferii?

Waze anunță noi funcții ce vor fi disponibile în curând în aplicație pentru toți utilizatorii. Noi alerte pentru viteză, sensuri giratorii și multe altele.

Waze este cea mai populară aplicație de navigare printre șoferi, oferind nenumărate funcții, alerte și date în timp real despre starea traficului. Aceste capabilități o fac alegerea preferată a șoferilor de pretutindeni, iar aplicația evoluează constant.

Începând cu luna aceasta, Waze va lansa atât pe Android, cât și pe iOS noi funcții. Este vorba despre 6 actualizări importante. Vom vedea noi tipuri suplimentare de alerte rutiere, inclusiv scăderi de viteză, viraje strânse și drumuri cu taxă. Aceste alerte au apărut pentru prima dată în februarie pentru unii utilizatori.

În plus, alte noi alerte rutiere din Waze vor include o notificare pentru momentul în care limita de viteză este pe cale să se schimbe. Dacă drumul pe care vă aflați în prezent este pe cale să-și scadă limita de viteză veți fi avertizat înainte ca acest lucru să se întâmple. În acest fel, veți putea ajusta viteza de deplasare în consecință.

Noi alerte în aplicație Waze pentru toți utilizatorii

„Nimănui nu-i face plăcere să primească amenzi de viteză. Datorită informațiilor actualizate Waze despre limitele de viteză din întreaga lume, veți începe să vedeți alerte atunci când o limită de viteză este pe cale să scadă de-a lungul traseului, oferindu-vă mai mult timp pentru a încetini și a vă adapta în siguranță la condițiile în schimbare ale drumului. Aceasta se lansează la nivel global pentru toți utilizatorii de Android și iOS luna aceasta”, se arată în postarea făcută pe Waze Blog.

O altă alertă va semnala sensurile giratorii. Astfel, când vă apropiați de un sens giratoriu, Waze vă va spune pe ce bandă să circulați și vă va spune mai clar pe unde să ieșiți. De asemenea, Waze vă va ajuta să găsiți locuri de parcare și informații despre acestea, inclusiv costuri și opțiuni de acces pentru scaunul cu rotile, precum și despre încărcarea mașinilor electrice. Waze spune că acest lucru va funcționa în peste 30.000 de parcări din SUA și Canada, în orașe mari precum New York, Chicago și Montreal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult