Gmail primește suport pentru apeluri de voce și video în aplicația de mobil

09.09.2021
Gmail primește suport pentru apeluri de voce și video în aplicația de mobil

Gmail va avea suport integrat pentru apeluri de voce și video, ajutând utilizatorii din mediul business să comunice mai ușor, chiar din interfața clientului email.

Probabil că utilizatorii care au preferat până acum serviciile Gmail pentru simplitatea și ușurința în utilizare nu vor aprecia schimbările masive pregătite de Google, aplicația de mobil urmând să devină o soluție all-in-one pentru email și videoconferință, noua opțiune complementând clasicul buton reply.

Noile caracteristici vin în ajutorul companiilor care au trecut la un mediu de lucru hibrid, devenit tot mai popular în noile condiții de pandemie COVID. Google dorește ca echipele să colaboreze indiferent de obstacole, inclusiv persoanele care lucrează de acasă sau sub diferite fusuri orare. Gigantul american intenționează să transforme Gmail în hub central pentru acel mediu de lucru hibrid.

gmail

Apeluri de voce și video, direct din interfața Gmail

Google experimentează de mai mulți ani cu soluții pentru apeluri video și audio, inclusiv în modul de conferință, rezultatul inevitabil fiind confuzie în rândul utilizatorilor puși să aleagă între mai multe soluții echivalente. Spre exemplu, Google Meet o aplicație dedicată pentru videoconferință, pe care Google a promovat-o intens în ultima perioadă.

Cu toate acestea, mai degrabă decât să deschidă aplicația Meet pentru a efectua apeluri vocale și video, utilizatorii vor putea face asta direct din aplicația Gmail. Google precizează că funcționalitatea nou adăugată facilitează întâlnirile ad-hoc în spațiul virtual, reducând nevoia pentru ședințele și discuțiile organizate față în față. Spre exemplu, vei putea iniția un apel vocal sau video pornind de la un simplu e-mail primit pe adresa Gmail, având garanția că persoana aflată la celălalt capăt îți poate răspunde de pe mobil fără instalarea vreunei alte aplicații.

Telefonul persoanei va suna prin aplicația Gmail. Vei putea prelua apelul imediat sau chiar răspunde de pe PC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult