Google Meet nu va mai oferi gratuit opțiunea pentru apeluri video de grup

18.07.2021
Google Meet nu va mai oferi gratuit opțiunea pentru apeluri video de grup

În urmă cu puțin peste un an, Google alegea cea mai eficientă strategie de marketing în vremuri de pandemie, anunțând serviciul Google Meet ca  pe o soluție completă și gratuită pentru orele de clasă ținute la distanță și videoconferințe interminabile în scop de serviciu.

Fără prea multă fanfară, Google anunța în aprilie 2020 că își deschide serviciul de videoconferință Google Meet pentru oricine dorește să-l folosească. Acum, după ce numeroase business-uri și utilizatori  au dezvoltat o dependență reală, integrând sesiunile de videoconferință în tiparul activităților zilnice, Google revine asupra acestei măsuri anunțând că apelurile de grup prin Google Meet nu mai sunt gratuite. Până la urmă, este perfect normal ca Google să dorească monetizarea unui serviciu pe care l-a dezvoltat cu costuri considerabile, acum că perioada de „criză” a trecut, oarecum.

Lansat ca un rival pentru platforma Zoom susținută de China, Google Meet  are multe argumente favorabile, în ce privește încrederea prezentată de furnizorul american și integrarea cu ecosistemul Android. Astfel, în mod complet gratuit, utilizatorii puteau folosi software-ul Google pentru a iniția și participa la sesiuni de videoconferință cu colegii de serviciu, sau de la școală, schimbând doar link-uri cu invitația de conectare.

Google Meet

Sub noua formulă, apelurile de group (mai mult de 3 participanți) inițiate de pe conturi gratuite vor avea o durată maximă de o oră. În timp ce limita impusă este probabil suficientă pentru „întâlniri” ocazionale, cei care doresc să găzduiască ore de curs „fără pauză” sau ședințe din categoria celor interminabile, vor trebui să aleagă abonamentul minim de 7.99 dolari.

Alternativ, între timp au apărut și alte platforme de videoconferință care încă nu au această limitare, însă complicația instalării de software dedicat și modificarea procedurii de conectare ar putea fi greoaie pentru grupurile de discuții foarte numeroase. În schimb, poți accesa sesiunile de videoconferință pe Google Meet cu un simplu link, conexiunea funcționând direct din browserul web.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult