Gmail devine disponibil și pentru ceasurile inteligente cu Wear OS

05.10.2023
Gmail devine disponibil și pentru ceasurile inteligente cu Wear OS

Google face disponibilă aplicație Gmail și pentru Wear OS. Utilizatorii de smartwatch vor putea să folosească aplicația pe dispozitivelor lor.

Google lansează aplicația Gmail pentru Wear OS, care va permite purtătorilor de ceasuri inteligente să-și verifice inbox-ul și să deschidă mailuri. Anunțul vine la câteva luni după anunțul inițial al aplicației, făcut în luna mai a acestui an, la Google I/O, transmite TheVerge.

Aplicația permite utilizatorilor să își verifice e-mailul cu ajutorul smartwatch-ului Pixel Watch. Vă puteți reîmprospăta căsuța de e-mail, puteți derula e-mailurile complete și puteți comuta între mai multe conturi din interfața ceasului. Noile notificări prin e-mail pot fi afișate și pe fața ceasului.

Gmail poate fi folosit și pe smartwatch-uri

A fost o opțiune mult așteptată, deoarece Google nu a oferit niciodată o modalitate de a accesa Gmail în afara notificărilor de pe ceasurile sale inteligente până acum. Anterior, ceasurile Wear OS puteau primi notificări push de la Gmail – modul în care puteau primi notificări de la tot felul de alte aplicații – dar utilizatorii puteau arhiva, răspunde sau șterge mailurile primite. Aplicația, care va funcționa pe Wear OS 3 sau Wear OS 4, este disponibilă în prezent pentru descărcare din Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult