Gmail Go, versiunea mai simplă și mai rapidă a aplicației Gmail, poate fi instalată pe orice telefon cu Android

09.10.2020
Gmail Go, versiunea mai simplă și mai rapidă a aplicației Gmail, poate fi instalată pe orice telefon cu Android

Google a eliminat restricția care împiedica folosirea clientului Gmail Go și pe alte dispozitive decât cele cu certificare Android Go, ceea ce înseamnă că orice utilizator de Android poate opta pentru folosirea versiunii Gmail optimizate pentru eficiență.

Gmail Go, alternativă mai eficientă la aplicația Gmail

Adresând nevoile posesorilor de telefoane low-cost bazate pe Android, Google a creat un mini-ecosistem alternativ de aplicații pentru mobil. Identificate după indicativul ”Go” adăugat numelui oficial, acestea sunt versiuni ușor simplificate ale aplicațiilor standard pentru Android, optimizate pentru a consuma cât mai puține resurse de procesor și memorie RAM.

Însă aplicațiile Android Go sunt deseori preferate și de utilizatori care dețin telefoane premium, pentru faptul că oferă o experiență per ansamblu mai plăcută, fără a sacrifica mare lucru la partea de funcționalitate.

Gmail Go nu este o excepție, aplicația reușind să ofere funcționalitatea de bază așteptată de la serviciul Gmail, dintr-o interfață care nu pune prea mare presiune pe procesorul grafic al telefonului și nici memoria RAM. Practic, memoria ocupată este la mai puțin de jumătate din necesarul aplicației Gmail, iar avantajele probabil că se extind și asupra consumului bateriei.

Printre compromisurile făcute avem un set redus de unelte pentru gestionarea mesajelor, cât și eliminarea barei de butoane afișată la partea de jos a ecranului, împreună cu integrarea Google Meet.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult