Telefoanele ieftine cu Android Go primesc Night Mode și HDR în aplicația Camera Go

06.10.2020
Telefoanele ieftine cu Android Go primesc Night Mode și HDR în aplicația Camera Go

Pare că a trecut mai mult timp, însă modul de fotografiere nocturn a debutat în urmă cu doar câțiva ani pe Huawei P20 și P20 Pro și a ajuns la scurt timp pe telefoanele concurente. În acest timp scurt, fotografia pe telefon a evoluat mult, majoritatea companiilor folosind acum algoritmi AI pentru procesarea cadrelor. Din păcate, aceste fotografii procesate sunt posibile doar pe telefoane mai scumpe, cu procesoare puternice, însă Google vrea să ofere aceste funcții și pe cele mai ieftine modele. Astfel, aplicația Camera Go de pe Android Go Edition vine acum cu un mod nocturn și va primi în curând și HDR.

Smartphone-urile cu Android Go primesc acum Night Mode

Camerele de pe telefoanele echipate cu Android Go Edition sunt în general modeste, oferind funcții de bază, senzori de calitate inferioară și obiective nu foarte luminoase. Din acest motiv, fotografiile realizate pe aceste telefoane nu sunt tocmai impresionante, iar faptul că nu dispun de procesoare performante asigură doar o procesare mai modestă a cadrelor.

Dar Google dorește să aducă măcar ceva similar cu tehnologia de pe modelele Pixel și pe aceste dispozitive. Folosind algoritmii săi de procesare după realizarea fotografiei, aplicația Camera Go va primi în curând posibilitatea de a folosi Night Mode chiar și pe telefoane cu capabilități de bază. Desigur, fotografiile nu vor putea fi comparate cu cele de pe telefoane mult mai scumpe în condiții similare, însă acestea vor fi semnificativ îmbunătățite atunci când sunt realizate în condiții de iluminare slabă.

Night Mode pe Android Go va folosi mai multe cadre pentru a extrage detalii și pentru a aduce luminozitate ridicată în fotografii, în timp ce HDR va folosi în mod similar multiple cadre pentru a aduce zonele întunecate și cele foarte luminoase din cadre la un nivel mai apropiat, păstrând astfel detaliile.

Momentan, aplicația Camera Go va fi actualizată cu Night Mode, după care, în viitorul apropiat, va primi și HDR. Primele modele care primesc Night Mode sunt Nokia 1.3, Wiko Y61 și Wiko Y81. Nu este clar dacă și alte modele vor primi aceste funcții în viitor, sau dacă vor fi disponibile doar pe aceste trei variante, plus modelele din viitor care vor fi lansate cu Android Go la bord.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult