Google anunță Address Maker, o aplicație prin care poți adăuga noi adrese pe Google Maps

30.09.2021
Google anunță Address Maker, o aplicație prin care poți adăuga noi adrese pe Google Maps

Google speră să rezolve problema adreselor lipsă sau greșite pe Google Maps, punând la dispoziția autorităților și reprezentanți ai comunităților locale aplicația Address Maker.

Cu noua aplicație pot fi remediate aspecte precum străzi fără nume, coduri poștale, sau absente, ajutând la mai buna găsire a destinației în modul de navigare. Folositoare mai ales pentru punerea pe hartă a zonelor comunităților rurale, aplicația Address Maker folosește un sistem open-source numit Plus Codes, facilitând atribuirea de adrese funcționale.

Google Maps Address Maker

În cadrul anunțului făcut cu ocazia evenimentului Search On, Google a amintit cât de dificil poate fi pentru locuitorii din anumite comunități fără o adresă clar definită să obțină livrarea unui colet, sau chiar să-și deschidă un cont bancar. Google va colabora cu guvernele locale și diverse organizații non-guvernamentale (NGO) pentru a facilita generarea adreselor pentru utilizatorii aplicației, urgentând procese care în mod uzual durează ani de zile.

Address Maker este folosită deja în țări precum Gambia, Kenya, India, Africa de Sud și Statele Unite, însă Google anunță că lucrează la aducerea mai multor parteneri în aplicație.

Google Maps wildfire view

Suplimentar, compania americană anunță și adăugarea în aplicația Maps a unui nou wildfire layer, care permite vizualizarea în timp real a incendiilor de vegetație și distribuirea zonelor împădurite (Tree Canopy). Persoanele aflate în zonele afectate vor putea obține acces la resurse de informare și asistență din partea autorităților locale, prin simpla activare a semnelor roșii adăugate pe hartă.

Începând cu anul viitor, Google va activa secțiunea Tree Canopy în peste 100 de orașe din lume, scopul fiind de a asista autoritățile locale cu hărți și unelte pentru alcătuirea unor planuri mai bune de sustenabilitate, utilizând date relevante.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult