Google anunță integrarea echipelor Waze și Google Maps într-una singură

08.12.2022
Google anunță integrarea echipelor Waze și Google Maps într-una singură

Google a cumpărat aplicația de navigație Waze, de origine israeliană, încă din 2013, însă de-a lungul timpului, aceasta a operat ca o aplicație separată de restul serviciilor sale. Google Maps a funcționat în continuare, iar cele două servicii s-au dezvoltat în paralel, fiecare oferind propriile avantaje pentru clienți. Se pare însă că aceste vremuri vor apune, companie plănuind o combinare a echipelor care lucrează la servicii similare.

Google Maps și Waze vor fi dezvoltate de acum sub o singură echipă

Conform Wall Street Journal, Google plănuiește să combine echipele Google Maps și Waze într-una singură, în încercarea de a reduce costurile operaționale pentru acest segment. Acest lucru nu înseamnă că una dintre Google Maps sau Waze va rămâne singurul serviciu de navigație de la Google, ci doar că echipele vor lucra mai îndeaproape în viitor.

Practic, Waze va fi integrat în divizia Google Geo, cea care acoperă Maps, Earth și Street View. Acest lucru înseamnă și că Waze nu va mai opera ca o companie independentă în interiorul Google, deci nu va mai avea nevoie de un CEO. În consecință, CEO-ul Waze din prezent, Neha Prikh va părăsi compania.

Google spune că va păstra Waze un serviciu independent și că angajații companiei sunt în siguranță, întrucât nu sunt în plan restructurări sau concedieri. Totuși, aceste planuri se pot schimba de la moment la moment, dacă sunt descoperite redundanțe între echipele Google și Waze.

Momentan, utilizatorii nu vor vedea diferențe față de modul în care aplicațiile Google operează. În viitor însă, este posibil să vedem din ce în ce mai multe funcții comune între Waze și Google Maps. Totuși, Maps rămâne concentrat pe furnizarea de informații despre locuri de vizitat, restaurante sau date în timp real despre trafic colectate de la alți utilizatori în mod automat. Waze va continua, în schimb, să se bazeze pe raportările manuale ale utilizatorilor despre trafic, precum diverse pericole de pe drum, prezența poliției sau străzi blocate.

sursa: WSJ

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult