Google anunță suport complet pentru afișare landscape în tastatura Gboard

27.05.2022
Google anunță suport complet pentru afișare landscape în tastatura Gboard

Îmbunătăţită constant, tastatura Gboard primeşte o actualizare care o face mult mai comod de folosit în modul orizontal.

Gboard este de departe cea mai populară aplicaţie pentru tastatură folosită pe dispozitivele cu sistem Android, iar acum avem un motiv în plus să o apreciem. Dezvoltată pe vremea când telefoanele Android cu ecran de peste 4 inch erau considerate mari, Gboard a rămas cumva captivă acelor vremuri, neoferind cu adevărat suport pentru dispozitive cu ecrane mari, până acum.

Problema este cu adevărat sesizată atunci când rotești telefonul în poziție orizontală, interfața Gboard fiind întinsă pe toată lungimea ecranului, într-un mod care nu este nici estetic și nici eficient din punct de vedere al ergonomiei.

Acest neajuns este pe cale să fie rezolvat în scurt timp, Google pregătind o actualizare care va permite afișarea tastaturii în modul split. Testată deja în cerc restrâns, noua versiune Gboard se împarte în două grupuri de tase atunci când raportul între lungimea și înălțimea ecranului depășește o anumită limită. Esențial este că forma și dispunerea tastelor rămâne neschimbată, ușurând foarte mult acomodarea de la versiunea afișată cu ecranul în poziție verticală.

Totuși, apare o altă problemă de acomodare, fiecare mână având „alocat” propriul set de caractere, doar tasta SPACE rămânând accesibilă cu ambele mâini.

Nu este clar dacă aceasta este o limitare care va fi corectată în versiunea oficială a aplicației, însă bara de unelte de la partea de sus încă apare alungită, cu selecțiile de butoane separate echidistant.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult