Google Drive primește suport pentru comenzi copy/paste, aplicabile din tastatură

27.05.2022
Google Drive primește suport pentru comenzi copy/paste, aplicabile din tastatură

Deși pare de necrezut, Google Drive nu suporta până acum comenzi copy/paste în stilul Windows, folosind combinații de taste aplicabile din tastatură.

Google a anunțat activarea suportului pentru comenzi din tastatură, în interfața web a serviciului Google Drive. Astfel, voi putea realiza operațiuni de copiere și mutare de fișiere în spațiul Google Drive, ca și cum ai folosi Windows Exporer pentru accesarea fișierelor de pe hard disk.

Este vorba despre arhicunoscutele comenzi CTRL + C, X și V, pe care orice utilizator de PC le folosește practic din reflex atunci când are de mutat/copiat fișiere. Potrivit companiei, noua funcționalitate va fi disponibilă pentru toți utilizatorii Google Drive începând cu data de 4 iunie.

Inventate în anii 1970, scurtăturile din tastatură folosite pentru gestionarea colecțiilor de fișiere sunt suportate practic cu orice manager de fișiere, cum ar fi cele pentru platforma Linux. În schimb, preluarea acestor comenzi din interfața web a serviciilor de stocare cloud s-a lovit de incompatibilități cu elemente software arhaice, folosite de mulți ani pentru procesarea offline a  respectivelor comenzi.

Google Drive

Vestea bună este că, deși mult întârziată, implementarea comenzilor din tastatură este cât se poate de completă. Spre exemplu, utilizatorii pot iniția CTRL + C într-un tab și CTRL + V într-un alt tab Google Drive, ca și cum ar folosi ferestre Windows Explorer diferite, însă deschise în browser-ul web. Odată preluată, comanda de mutare sau copiere de fișiere este procesată la nivel de server, fără ca fișierul mutat sau copiat dintr-un folder în altul să treacă efectiv prin conexiunea la internet.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult