Google App pentru Android şi iOS va oferi acces la o selecţie extinsă de aplicaţii web

21.03.2017
Google App pentru Android şi iOS va oferi acces la o selecţie extinsă de aplicaţii web

Google pregăteşte adăugarea unui app launcher în aplicaţia pentru mobil, extinzând astfel rolul acesteia dincolo de simpla interfaţă pentru motorul Google Search.

Denumite “tappable shortcuts” acestea vor oferi acces la aplicaţii simple dar utile, cum ar fi level tool (măsoară înclinaţia suprafeţelor folosind carcasa telefonului mobil în rol de nivelă), coin flip (zar electronic), translate, etc.


Scurtăturile web apps vor apărea în aceeaşi listă cu actualizările de tip cartonaşe, însă vor oferi şi acces rapid la secţiuni cum ar fi divertisment, sport, restaurante în apropiere, ATM-uri, etc.

Deşi noul app launcher va fi disponibil şi în versiunea Google app pentru iOS, ediţia pentru dispozitive cu Android va include o selecţie mai largă de aplicaţii web, oferind în plus jocul Solitaire, aplicaţie calculator, convertor de valută, zar electronic şi o colecţie de sunete imitând diverse animale, de folosit spre amuzamentul celor din jur.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult