Google Chrome este pe cale să devină mai colorat, cu noul stil de interfață Material You

Autor: Aurelian Mihai 14.08.2021
Google Chrome este pe cale să devină mai colorat, cu noul stil de interfață Material You

Google a anunțat Material You cu ocazia conferinței I/O de anul acesta, ca pe o versiune ambițioasă și mai colorată a Material Design, stilul de interfață folosit cu actuala versiune de Android. Debutând odată cu Android 12, stilul de interfață Material You va fi aplicată pentru toate aplicațiile Google, inclusiv Chrome.

Așa cum indică și numele, stilul Material You este mai mult despre expresivitate și emoția transmisă, decât păstrarea stilului cât mai omogen și oarecum lipsit de pe personalitate conferit de aplicațiile adaptate la Material Design. Pentru scopul propus, Material You apelează la forme mai rotunjite și un sistem tematic bazat pe culori dinamice, care se adaptează la imaginea de fundal setată pe home screen.

Google Chrome

Noul stil de interfață a început de câteva luni să-și facă simțită prezența în cadrul suitei de aplicații Google, curând, venind rândul și browser-ului Chrome să renunțe la aspectul plat și în general monocrom.

Deocamdată, noua experiență poate fi încercată cu ediția experimentală Chrome Canary, după setarea parametrului dynamic-color-android, respectiv theme-refactor-android pe enabled, la secțiunea chrome://flags. Astfel, browser-ul web va dobândi câteva nuanțe noi în interfață, oglindind wallpaper-ul și accentele de culoare afișate de interfața Android 12.

Astfel, pagina de pornire și lista de tab-uri vor avea aplicată o nuanță subtilă pe fimdal, care variază în funcție de imaginea wallpaper setată pe telefon. Tenta este vizibilă și atunci când dispozitivul este în modul întunecat, înlocuind aspectul plictisitor gri închis cu o nuanță mai atractivă.