Google Duo ar putea fi închis. Compania ar putea muta utilizatorii pe serviciul Meet

17.08.2020
Google Duo ar putea fi închis. Compania ar putea muta utilizatorii pe serviciul Meet

Google Duo, serviciul de apeluri video al companiei, lansat în urmă cu nu foarte multă vreme, ar putea fi închis. Această veste nu este tocmai surprinzătoare pentru cei care au urmărit compania Google în ultimii 10-15 ani. De multe ori, echipele sale interne produc mai multe soluții similare, iar cea care prinde cel mai bine la public rămâne pe piață. În cazul de față, funcționalitatea Duo ar putea fi integrată în Meet, vechiul Hangouts, care este totodată și o alternativă la soluțiile de videoconferințe Zoom și Microsoft Teams.

Google Duo și Google Meet oferă funcționalitate similară: apeluri video cu mai mulți interlocutori

Fanii Google țin minte închiderea serviciilor precum Wave, Reader, Google+ și diverse funcții de prin YouTube sau altele. Astfel, faptul că Google va închide unul dintre cele două servicii de chat video pare să vină natural, în ton cu deciziile precedente ale sale. Google Duo este în acest moment folosit drept o alternativă la FaceTime din iOS pentru Android, beneficiind de funcții de chat video cu una sau mai multe persoane.

Google Meet, în schimb, este soluția de videoconferințe care a înlocuit Hangouts și care este orientată în special către mediul business. Aceasta integrează funcții mai avansate precum posibilitatea de a prezenta conținutul de pe ecranul computerului sau telefonului și permite camere cu mai mulți participanți. Totuși, integrarea funcțiilor din Google Duo în Meet nu ar trebui să fie extrem de complicată, pentru că la bază ambele oferă camere de chat video. Diferența este în interfață și numărul de participanți la un singur apel.

Informațiile au fost publicate de 9to5google, care citează surse anonime. Se pare că Google Duo nu va dispărea imediat. Compania va mai permite utilizarea celor două aplicații în paralel pentru următorii doi ani. Google spune însă că momentan nu are planuri pentru a închide Duo. Desigur, aceste declarații pot face referire la faptul că în acest moment Duo primește suport software din partea companiei și că în viitorul apropiat, aplicația nu va fi închisă. Planurile pot fi schimbate pe parcurs, însă:

„Suntem dedicați Duo, care a înregistrat o creștere impresionantă în perioada pandemiei. Oameni din toată lumea se bazează pe apeluri video mai mult ca niciodată și nu plănuim să întrerupem acest serviciu. Vom continua să investim în dezvoltarea de noi funcții Duo și pentru a livra o experiență plăcută pentru utilizatorii, clienții și partenerii noștri. Am pus organizarea Duo sub conducerea lui Javier Soltero în luna mai și explorăm noi moduri în care produsele noastre de apeluri video se pot îmbunătăți împreună.”

sursa: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult