YouTube închide funcţia de chat privat între utilizatori

22.08.2019
YouTube închide funcţia de chat privat între utilizatori

YouTube a fost şi va fi probabil pentru totdeauna o platformă de streaming video, însă asta nu a oprit conducerea acestei divizii din cadrul Alphabet Inc. să încerce să o dezvolte parţial şi într-o reţea de socializare. Recent, canalele de YouTube au primit posibilitatea de a publica articole cu fotografii şi text în feed, cât şi Story-uri similare cu cele de pe Snapchat sau Instagram, iar în urmă cu doi ani, a primit chiar şi o componentă de chat, similară cu Facebook sau WhatsApp. Aceasta din urmă pare să fi fost un pas greşit, întrucât platforma va opri posibilitatea de a trimite mesaje private.

Platforma YouTube a avut întotdeauna o componentă de mesagerie, însă aceasta era mai degrabă similară cu cea a unui client de e-mail decât cu un serviciu de chat. Noua soluţie de mesagerie, introdusă în 2017, funcţionează asemeni unei aplicaţii de chat dedicată, utilizatorii putând trimite mesaje text, emoji-uri, clipuri video sau fotografii, cât şi link-uri video de YouTube. Aceasta a primit chiar şi un tab dedicat în aplicaţie numit „shared”, însă foarte curând acesta va dispărea.

Reprezentanţii serviciului de streaming au anunţat că începând cu data de 18 septembrie, posibilitatea de a trimite mesaje private între utilizatorii de YouTube va fi oprită. Nu a fost oferit un motiv pentru acest lucru, însă cel mai probabil, aceasta nu era folosită la fel de mult pe cât se aştepta compania. Adevărul este că e destul de greu acum ca o nouă aplicaţie de chat să depăşească succesul celor deja stabilite, mai ales când este legată de o platformă care încurajează în principal interacţiunile publice, prin comentarii la clipurile publicate.

Desigur, aceasta nu este prima platformă de Chat pe care Google/Alphabet o închide în ultima perioadă. Doar în ultimul an, compania a decis să renunţe la Allo şi Hangouts şi încă deţine servicii precum Google Voice.

Deja există reacţii negative la această decizie din partea comunităţii, majoritatea de la cei mai tineri dintre utilizatori. Mai mulţi spun că aceasta era singura metodă de chat online la care aveau acces, întrucât părinţii le interzice să folosească reţele de socializare sau să îşi ofere numărul de telefon către alte persoane, pe YouTube putând comunica cu prietenii sau familia într-un mediu mai sigur, sau ca o alternativă la alte platforme la care nu au acces.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult