Google Duo primeşte suport pentru apeluri de voce

Autor: Aurelian Mihai 23.03.2017
Google Duo primeşte suport pentru apeluri de voce

Lansat iniţial ca un serviciu de apeluri video, Google Duo va putea servi de acum şi ca platformă pentru apeluri de voce gratuite între utilizatori, de oriunde este disponibilă o conexiune activă la internet.

Lansat în luna august 2016, Google Duo a crescut în popularitate relativ încet, comparat altor servicii similare de mesagerie. De vină au fost limitările care abia acum sunt rezolvate. Astfel, dacă acum utilizatorii pot folosi Google Duo doar de pe dispozitive smartphone, asociat cu un singur număr de telefon mobil, în curând acest serviciu va fi accesibil şi din interfaţă web, folosind orice PC conectat la internet.

O altă adiţie importantă este suportul pentru apeluri de voce, util în situaţiile când nu dorim să avem contact vizual cu persoana aflată la celălalt capăt. Pentru moment, funcţionalitatea este oferită doar în Brazilia, urmând ca accesul să fie deschis la nivel global în cursul zilelor următoare.

Deja optimizată pentru conexiuni lente, aplicaţia va putea fi folosită şi în situaţii când vitezele de acces la internet nu permit transmiterea unui flux video în timp real.

Tags: