Google îmbunătățește substanțial secțiunea Autofill din Chrome pentru mobil

04.08.2020
Google îmbunătățește substanțial secțiunea Autofill din Chrome pentru mobil
Foto: Profimedia Images

Cel mai popular browser din lume, Google Chrome, va primi, în versiunea de mobil, o serie de caracteristici care îl vor transforma într-o platformă mai sigură pentru cumpărături online și stocarea de date de autentificare.

Schimbările vor fi făcute în secțiunea Autofill a aplicației.

De fiecare dată când utilizatorii vor folosi online un card salvat în aplicație, Chrome le va putea cere să autorizeze procedura folosit o metodă biometrică de autentificare, precum amprenta. Până acum utilizatorii trebuiau să introducă codul CVC al cardului. Noua caracteristică va fi opțională și va putea fi activată din setări.

Citește și: Google Pixel 4A, anunțat oficial. Cum arată, când se lansează și cât costă

Înainte de a folosi metoda biometrică de confirmare, utilizatorii vor trebui să introducă prima dată codul CVC.

Chrome primește și o modalitate simplificată pentru autentificarea pe site-uri

Chrome va primi și o metodă mai simplă de autentificare pe site-uri cu datele salvate în browser. Utilizatorii nu vor mai trebui să dea scroll pe pagini pentru a găsi și selecta căsuțele unde trebuie să introducă numele de utilizator și parola, ci informațiile de autentificare vor apărea direct pe ecran, în partea de jos.

Actualizările vor fi disponibile în săptămânile viitoare, potrivit Google.

Totuși, poate cea mai așteptată actualizare pentru browserul mobil urmează să fie disponibilă în curând. Google a dat drumul, în sfârșit, drumul la Chrome 64-bit pentru Android pe canalele Chrome Dev și Canary. Asta înseamnă că nu mai este mult până când va fi disponibilă o versiune publică a aplicației.

CITEȘTE ȘI:

Cât de periculoasă este aplicația TikTok? Doi experți în securitate au analizat-o

Încasările Google/Alphabet scad pentru prima dată în istoria companiei

Numărul utilizatorilor Google care au modificat setările de confidențialitate este dezamăgitor de mic

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult