Mult așteptatul Chrome pe 64 de biți pentru Android vine în sfârșit

04.07.2020
Mult așteptatul Chrome pe 64 de biți pentru Android vine în sfârșit
Foto: Profimedia Images

Google a dat drumul, în sfârșit, drumul la Chrome 64-bit pentru Android pe canalele Chrome Dev și Canary. Asta înseamnă că nu mai este mult până când va fi disponibilă o versiune publică a aplicației.

Deocamdată, însă, doar Android 10 și 11 oferă suport pentru versiunea pe 64 de biți a browserului, potrivit Android Police. Dispozitivele care rulează versiuni mai vechi ale sistemului de operare vor păstra Chrome pe 32 de biți, cel puțin o vreme.

Potrivit regulilor Google, toate aplicațiile din magazinul virtual Play Store trebuie să treacă la arhitectura pe 64 de biți până la 1 august 2021. Așa târziu deoarece există încă multe dispozitive pe 32 de biți aflate în uz, mai ales în țările în curs de dezvoltare. Exemple sunt: Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z3 sau HTC One (M8).

Utilizatorii care doresc să încerce Chrome 64-bit, pot instala aplicațiile din Play Store. Versiunile Dev și Canary sunt disponibile în magazinul virtual.

Chrome 85 pentru Android, prima versiune pe 64 de biți, ar trebui să fie disponibilă pentru publicul larg în august.

Chrome 64-vine la șase ani după ce Android a primit suport pentru arhitectură

Aplicațiile pe 64 de biți au avantajul că pot accesa mai multă memorie RAM și sunt mai sigure. Primele teste arată că browserul Google este semnificativ mai rapid în noua versiune.

Sursa: Android Police

Chiar și așa, dezvoltatorii nu s-au grăbit să treacă la această arhitectură, pentru care Android oferă suport încă din 2014, odată cu versiunea Android 5.0 Lollipop.

Prin comparație, Apple nu mai oferă suport pentru aplicații pe 32 de biți încă din 2017.

CITEȘTE ȘI:

Cum transformi un laptop vechi cu Windows în Chromebook, gratuit

Un browser popular va pedepsi site-urile care păcălesc oamenii să se aboneze la notificări

Browserul Google primește o funcție care le va ușura viața celor care lucrează cu zeci de taburi deschise

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult