Google interzice aplicațiile „sugar daddy” din Play Store

03.08.2021
Google interzice aplicațiile „sugar daddy” din Play Store
Foto: Shutterstock

Google a anunțat că va interzice, de la 1 septembrie, aplicațiile de tip „sugar daddy” din magazinul său virtual de aplicații, Play Store.

Prin intermediul acestora, unele persoane își găsesc „protectori” care le întrețin financiar, în schimbul prestării unor servicii, inclusiv de natură sexuală. Un astfel de „sponsor” se numește „sugar daddy”.

Aplicațiile de acest fel din Google Play au peste un milion de descărcări și rating ridicat, deși este posibil ca multe comentarii să nu fie reale.

Google a precizat că sunt interzise aplicațiile care „facilitează acte sexuale în schimbul unor compensații”. Compania a transmis că a luat această decizie în urma feedback-ului primit de la ONG-uri, guverne și alte grupuri.

Apple, principala rivală a Google, are o politică similară în App Store.

Termenul „sugar daddy” a devenit popular după atacul informatic masiv din 2015, realizat asupra site-ului pentru relații extraconjugale Ashley Madison. Printre datele furate atunci s-au numărat numele utilizatorilor, adresele de e-mail, preferințele sexuale, dar și parolele folosite pentru a se autentifica pe site.

Printre cei care au fost demascați s-au numărat și mulți „sugar daddy”, inclusiv persoane influente.

CITEȘTE ȘI:

Un iPhone 11 Pro Max oferit amantei a dus la arestarea unui bărbat

Studiu: Acestea sunt femeile cu care bărbaţii îşi înșală cel mai des nevestele. Gadgeturile preferate de infideli

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult