Google introduce noi funcții pentru mesageria RCS

01.12.2023
Google introduce noi funcții pentru mesageria RCS
Foto: Profimedia Images

Google sărbătorește atingerea unui prag de un miliard de utilizatori pe platforma sa RCS Messaging prin introducerea unei serii de caracteristici noi, similare cu cele oferite de iMessages de la Apple.

RCS, care este prescurtarea pentru Rich Communication Services, reprezintă un sistem de comunicare e ce conectează operatorii de telefonie mobilă și dispozitivele individuale. Ca standard recunoscut internațional în domeniul telecomunicațiilor, RCS a fost conceput pentru a îmbunătăți mesageria SMS/MMS, în special pe dispozitivele Android.

Adesea comparat cu iMessages de la Apple, RCS Messaging și-a extins treptat setul de funcții, încorporând multe dintre funcționalitățile oferite de Apple. Pentru a sărbători atingerea unui miliard de utilizatori, Google a anunțat adăugarea unor caracteristici interesante la platformă.

Printre noile funcții se numără introducerea unui profil Google care afișează numele și fotografia utilizatorului. De asemenea, o caracteristică numită Photomoji le permite utilizatorilor să creeze avatare personalizate din fotografiile lor.

Lista funcțiilor introduse de Google pentru mesageria RCS:

  • Photomoji: Această funcție le permite utilizatorilor să creeze reacții personalizate transformând fotografiile preferate cu ajutorul inteligenței artificiale.
  • Voice moods: Când un utilizator trimite un Voice Mood, destinatarul vede un efect vizual care corespunde stării selectate. De asemeneam, calitatea audio a mesajelor vocale a fost îmbunătățită prin creșterea bitrate-ului.
  • Screen effects: Sunt practic niște animații care pot fi declanșate prin scrierea unor mesaje specifice. De exemplu, scriind „it’s snowing” va face ca fulgii de zăpadă să cadă pe ecran, iar tastarea „I love you” va face ca inimile să apară pe ecran.
  • Custom bubbles: Utilizatorii pot personaliza aspectul bulelor de chat, alegând o culoare diferită pentru fiecare conversație.
  • Reaction effects: Funcția este reprezentată de animația emoji-urilor atunci când sunt folosite pentru a reacționa la mesaje. De exemplu, reacționând la un mesaj cu emoji-ul „thumbs up” va face ca o astfel de animație să apară în chat.
  • Animated emoji: Adaugă o explozie vizuală la mesaje prin animarea emoji-urilor. De exemplu, trimiterea unui emoji inimă va declanșa un Animated Emoji care strălucește cu o inimă roz sclipitoare.
  • Profiles: Permite utilizatorilor să-și personalizeze numele și imaginea profilului, care vor fi afișate altor utilizatori când primesc un mesaj de la ei.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult