Google își ia rămas bun de la aplicația Google Play Movies & TV

12.12.2023
Google își ia rămas bun de la aplicația Google Play Movies & TV

Într-o mișcare strategică de consolidare a serviciilor de divertisment, Google își ia rămas bun de la aplicația Google Play Movies & TV. Gigantul tech va elimina treptat această aplicație, redirectionând utilizatorii de Android către aplicația Google TV. De asemenea, compania a eliminat deja Google Play Movies & TV de pe platforme precum Roku și de pe majoritatea televizoarelor inteligente.

Aplicația Google Play Movies & TV se va retrage definitiv în ianuarie, Google oferind deja un plan detaliat pentru ca utilizatorii să urmărească în continuare emisiunile și filmele descărcate din aplicație.

Conform paginii de suport Android TV Help a celor de la Google, utilizatorii cu un televizor sau un dispozitiv de streaming bazat pe Android TV vor vedea un tab ”Shop” în cadrul aplicației YouTube, care va deveni aplicația de bază pentru vizionare de filme și emisiuni TV începând cu 17 ianuarie. În mod similar, aplicația YouTube de pe decodoare ce rulează Android TV va prelua, de asemenea, serviciile pentru vizionarea conținutului din aplicația Google Play Movies & TV.

Ce a declarat compania

„Cu aceste schimbări, Google Play Movies & TV nu va mai fi disponibil pe dispozitivele Android TV sau pe site-ul Google Play.* Cu toate acestea, veți putea în continuare să accesați toate titlurile achiziționate anterior (inclusiv cele achiziționate anterior) pe dispozitivele Android TV, dispozitivele Google TV, aplicația mobilă Google TV (Android și iOS) și YouTube,” se arată pe pagina de suport.

Între timp, conform unui raport de la 9to5 Google, compania a început deja să redirecționeze utilizatorii către tabul Shop din cadrul aplicației YouTube. Raportul sugerează că mișcarea celor de la Google de a-și uni serviciile de divertisment sub platforma YouTube se aliniază cu un trend observat în domeniul divertismentului. Mai exact, acest trend este observat și în actualizarea recentă a aplicației TV de la Apple, care integrează fără probleme conținutul Apple TV+ cu achizițiile de filme și emisiuni TV.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult