Google Messages a introdus funcția Photomoji

11.12.2023
Google Messages a introdus funcția Photomoji

Aplicația Google Messages a introdus recent o caracteristică inovatoare numită Photomoji, care promite să schimbe modul în care utilizatorii își exprimă emoțiile prin intermediul mesajelor. În esență, Photomoji este o funcție care le permite utilizatorilor să creeze emoji-uri personalizate folosind propriile imagini. Inițial disponibilă doar pentru utilizatorii ce testează aplicația beta, funcția este așteptată să fie disponibilă și pentru utilizatorii din România.

Photomoji, funcția din Google Messages, le permite utilizatorilor să transforme fotografiile personale în emoji-uri personalizate. Fie că este vorba despre o expresie facială, o fotografie cu animalul de companie sau chiar un obiect care reflectă o emoție specifică, noua unealtă a celor de la Google deschide noi posibilități pentru exprimarea sentimentelor într-un mod unic, conform companiei.

După cum este descrisă de gigantul tehnologic, caracteristica Photomoji este concepută pentru a fi ușor de utilizat. Utilizatorii trebuie doar să deschidă aplicația Google Messages, să selecteze o conversație existentă sau să înceapă una nouă și să acceseze iconița emoji din zona de scriere a mesajului. De acolo, pot apăsa pe butonul „+” pentru a crea un Photomoji nou. Utilizatorii pot alege o fotografie din galeria telefonului sau pot face o fotografie nouă în acel moment, iar după selectarea fotografiei, aceasta este salvată ca un Photomoji și poate fi folosită în conversații.

Ce mai oferă funcția

Utilizatorii pot face și păstra până la 30 de Photomoji diferite și le pot schimba sau șterge oricând din secțiunea specială „Photomoji” din aplicație.

Odată ce un Photomoji este creat, utilizatorii pot să îl trimită în orice conversație. Pentru a face acest lucru, aceștia trebuie să deschidă chatul dorit, să apese pe iconița emoji și să acceseze fila „Photomoji”. Acolo, pot selecta Photomoji-ul pe care doresc să îl trimită, care va fi expediat ca o imagine mică împreună cu mesajul.

Când un utilizator trimite un Photomoji, al doilea utilizator îl primește ca o imagine mică atașată la mesaj.

Momentan, Photomoji este disponibil inițial doar pentru utilizatorii din Statele Unite care participă la programul beta al aplicației Google Messages. Cu toate acestea, se așteaptă ca această funcție să fie lansată pentru toți utilizatorii în următoarele săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult