Google lansează Datally, o aplicaţie care promite să reducă traficul de date pentru toate aplicaţiile de Android

30.11.2017
Google lansează Datally, o aplicaţie care promite să reducă traficul de date pentru toate aplicaţiile de Android

Datally ajută utilizatorii să înţeleagă, controleze şi economisească folosirea conexiunii de internet mobil. Aplicaţia monitorizează în timp real consumul de date mobile şi oferă recomandări personalizate pentru economisirea conexiunii la internet, precum şi notificări despre hotspot-urile Wi-Fi publice disponibile în apropiere.

Testată în ultimele luni cu un grup restrâns de utilizatori din Philipine, Datally ar reduce cu până la 30% traficul de date consumat din abonamentele de internet mobil.

Mai mult decât un simplu ghid, aplicaţia dezvoltată de Google acţionează pentru blocarea schimburilor de date iniţiate de aplicaţiile care rulează în fundal şi monitorizează în timp real conexiunea la internet pentru cele folosite în mod direct. Utilizatorii pot inspecta  activitatea fiecărei aplicaţii şi opri în mod selectiv accesul la internet pentru cele care cauzează probleme.

Dezvoltată în cadrul iniţiativei Next Billion Users, concentrată pe dezvoltarea de produce Google mai folositoare şi relevante în ţările cu acces deficitar la internet, aplicaţia Datally este disponibilă gratuit în magazinul Google Play, pentru toţi utilizatorii de dispozitive cu Andorid.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult