Poți folosi acum Google Lens pentru a transfera pe PC notițele scrise de mână

12.05.2020
Poți folosi acum Google Lens pentru a transfera pe PC notițele scrise de mână

Aplicația Google Lens primește una dintre cele mai interesante îmbunătățiri de până acum, oferind utilizatorilor posibilitatea să preia în mod copy/paste notițele scrise de mână, acestea apărând pe PC în formă text. Totuși, cu o condiție: scrisul tău trebui să fie suficient de citeț, pentru a evita erorile de interpretare.

Pentru a beneficia de noua caracteristică, trebuie să faci câteva pregătiri. PC-ul tău trebuie să aibă instalată cea mai recentă versiune Google Chrome, precum și aplicația Google Lens pe telefonul cu Android, sau aplicația Google pe iOS (unde se poate accesa funcția Lens printr-un buton de lângă bara de căutare). De asemenea, va trebui să fiți conectat la același cont Google atât pe mobil dar și pe PC.

Pentru folosire, este de ajuns să îndrepți camera telefonului către orice text scris. Textul marcat pe ecranul telefonului poate fi preluat apoi în clipboard folosind opțiunea copy. Mai departe, folosești opțiunea paste în orice document deschis pentru editare cu aplicația Google Docs. În funcție de lizibilitatea scrisului pe care tocmai l-ai scanat, textul generat ar putea să necesite unele corecții.

Evident, noua caracteristică Google Lens funcționează și mai bine la preluarea textului în formă tipărită, însă opțiunea convertirii scrisului de mână este o adiție cel puțin interesantă.

Pe lângă opțiunea pentru preluarea notițelor scrise de mână Google a lansat și un instrument de pronunție. Este de ajuns să evidențiezi orice cuvânt de pe ecran și să folosești opțiunea “Listen” pentru a asculta pronunția acestuia, generată folosind sinteză vocală. Această opțiune este disponibilă deocamdată doar pe Android.

Cei care folosesc Google Lens la școală ar putea aprecia și posibilitatea de a porni căutări pe Google Search folosind expresii selectate din notițele scrise de mână.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult