Google Lens, disponibil și pentru traducere offline

31.01.2021
Google Lens, disponibil și pentru traducere offline

Google Lens, serviciul prin care poți traduce orice inscripție surprinsă folosind camera telefonului mobil, este disponibil acum și fără conexiune la internet.

Aplicația Google Lens a primit în urmă cu ceva timp o actualizare care oferă utilizatorilor posibilitatea să preia în mod copy/paste notițele scrise de mână, acestea apărând pe PC în formă text. Totuși, cu unele condiții: scrisul tău trebui să fie suficient de citeț pentru a evita erorile de interpretare, iar conexiunea la internet trebuie să fie activă pentru a facilita procesarea pe serverele Google. Aceeași regulă se aplica și în cazul oricăror inscripții surprinse în călătoriile de vacanță.

Pentru folosire, este de ajuns să îndrepți camera telefonului către orice text scris. Textul marcat pe ecranul telefonului poate fi preluat apoi în clipboard folosind opțiunea copy. Mai departe, folosești opțiunea paste în orice document deschis pentru editare cu aplicația Google Docs. În funcție de lizibilitatea scrisului pe care tocmai l-ai scanat, textul generat ar putea să necesite unele corecții.

google lens

Aplicația Google Lens, bazată pe realitate augmentată, a fost actualizată acum pentru a accepta traducerea offline a textului preluat folosind camera foto, operațiunea funcționând pentru oricare dintre limbile acceptate. Traducerea va apărea într-o suprapunere peste textul original și este un instrument excelent pentru persoanele care călătoresc mult.

Disponibilă mai întâi în versiunea Google Lens beta, funcționalitatea este anunțată de apariția unei noi pictograme pentru a descărcarea pachetelor de traducere offline. În rest, funcționalitatea de bazăr rămâne neschimbată.

Deoarece aceasta este o actualizare activată pe partea de server, un poate fi garantat că instalarea versiunii Google Lens beta va livra în mod automat funcționalitatea suplimentară, putând exista și alte criterii pentru departajarea grupului de testare, cum ar fi locația geografică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult