Google Maps ar putea indica intrările și ieșirile anumitor clădiri

06.03.2024
Google Maps ar putea indica intrările și ieșirile anumitor clădiri

Se pare că Google a început să testeze o nouă funcție pentru populara aplicație Maps: afișarea pe hartă a intrărilor în clădiri. Acestea sunt marcate fie de un cerc alb cu un simbol inclus în mijloc, fie de o săgeată verde.

Funcția este vizibilă momentan doar pentru un număr limitat de utilizatori.

O astfel de funcție ar fi extrem de utilă, având în vedere că punctele indicate de Google Maps ca fiind aferente anumitor adrese deseori sunt diferite de intrările în clădirile plasate la acele adrese. Cu această funcționalitate suplimentară, Google Maps ar putea indica direct calea către intrările sau ieșirile din anumite clădiri.

Prima oară reperată de site-ul Android Police, această funcție nouă ar fi testată, drept experiment, prin intermediul versiunii 11.17.0101 a aplicației Google Maps, disponibilă doar pentru o selecție limitată de utilizatori.

Dacă ești unul dintre acești utilizatori, aceste intrări sunt afișate pe hărțile din Google Maps după un anumit nivel de zoom și selectarea clădirii dorite. Aceasta devine roșie, pentru a fi mai ușor de diferențiat de împrejurimile sale, iar intrările și ieșirile sunt afișate sub forma marcajelor amintite mai devreme.

Totuși, cel puțin în această fază de testare, funcția de indicare a intrărilor în clădiri pare să aibă unele probleme, unele căi de acces sau ieșiri nefiind afișate corect. De asemenea, pentru anumite clădiri, aceste intrări sau ieșiri nu sunt afișate deloc. Foarte probabil că Google încă colectează și implementează aceste informații.

Sursa: Android Authority

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News