Google și-a îmbunătățit ecosistemul Android. Ce funcții noi vin pentru Android Auto și Wear OS

27.02.2024
Google și-a îmbunătățit ecosistemul Android. Ce funcții noi vin pentru Android Auto și Wear OS

Google își îmbunătățește ecosistemul Android cu lansarea a nouă funcții inovatoare, alimentate în mare parte de inteligența artificială (AI), pentru o gamă variată de produse, inclusiv smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto, scrie 91Mobiles.

Aceste caracteristici noi, care încep să fie disponibile la nivel global, promit să îmbunătățească experiența utilizatorilor prin noi funcții avansate de accesibilitate, divertisment, comunicare și navigație.

Una dintre cele mai remarcabile inovații este introducerea descrierilor generate de AI pentru imagini, concepută special pentru comunitățile cu deficiențe de vedere sau orbire. Această funcție permite utilizatorilor să asculte descrieri auto-generate ale fotografiilor, inclusiv ale celor primite prin mesaje sau găsite online.

Pentru iubitorii de muzică, Google adaugă noi controale de redare pentru Spotify direct pe ecranul principal Android, facilitând accesul la dispozitivele conectate prin Spotify Connect. Conform Google, acest lucru simplifică comutarea între dispozitivele de redare.

Ce alte funcții a mai anunțat Google

În aplicația Messages, Google introduce Gemini AI, care ajută la redactarea mesajelor, planificarea evenimentelor și generarea de idei direct în cadrul aplicației. Această funcție, disponibilă inițial în versiunea beta și în limba engleză, promite să transforme modul în care comunicăm prin mesaje text.

Pentru utilizatorii Wear OS, Google adaugă două funcții esențiale: accesul la direcțiile de tranzit public direct de pe smartwatch și integrarea Google Wallet, care permite plăți directe către bilete de evenimente, abonamente la sala de fitness și carduri de loialitate direct de pe ceas.

Android Auto primește, de asemenea, îmbunătățiri semnificative, cu AI care rezumă automat mesajele lungi sau conversațiile de grup în timpul condusului, sugerând răspunsuri și acțiuni relevante, cum ar fi trimiterea unui mesaj sau partajarea orei estimative de sosire.

În plus, Google îmbunătățește suportul în Lens și Google Maps, permițând utilizatorilor să obțină informații despre locurile din jur mult mai simplu și mai rapid. Pentru cei care doresc să personalizeze documentele, acum este posibil să adaugi notiție în Google Docs de pe dispozitivele Android, cu o varietate de instrumente de marcare la alegere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult