Google Maps integrează serviciul Assistant pentru control vocal în modul de condus

17.12.2020
Google Maps integrează serviciul Assistant pentru control vocal în modul de condus

Noul mod de condus cu suport pentru comandă vocală prin serviciul Google Assistant ia forma unei interfețe asemănătoare Android Auto. Integrată direct în aplicația Google Maps, noul Driving Mode vine în ajutorul celor care folosesc smartphone-ul în rol de navigator GPS.

Google oferă deja o interfață de navigare special adaptată pentru nevoile conducătorilor de autoturisme, disponibilă prin aplicația Android Auto. Există chiar și o alternativă numită Assistant Driving Mode, care poate fi accesată cu ajutorul Google Assistant folosind expresia „let’s drive”. Mizând pe o mai mare ușurință în utilizare, Google a integrat această funcționalitate direct în aplicația Google Maps.

Google Maps primește interfață optimizată pentru șoferi, integrare Assistant

Adaptată cu butoane mari, interfața asemănătoare Android Auto este mai ușor de folosit cu telefonul fixat în bordul autoturismului. În timp ce harta și instrucțiunile afișate sunt preluate direct din versiunea clasică a aplicației de mobil, la partea de jos avem un rând suplimentat cu butoane pentru activarea Google Assistant și accesarea unui Home Screen simplificat, diferit de cel al telefonului.

Folosind aplicația Google Maps, conducătorii auto pot accesa meniul de apelare și lista de mesaje, dar și serviciile preferate pentru streaming de melodii și radio online. Atunci când această facilitate este folosită, numele melodiei și butoane Play/Next vor apărea sub harta de navigare. Considerat dotare „esențială” de Google, serviciul YouTube Music primește interfață dedicată în noul Home Screen, din care vom putea naviga mai ușor prin colecția de muzică.

Optimizat pentru folosirea la volan, meniul Calls va lista doar trei dintre persoanele apelate frecvent și o listă cu ultimele trei apeluri desfășurate. Probabil că butonul „Call someone else” activează meniul standard de apelare Android.

Cât de spre integrarea Google Assistant, funcționalitatea îți permite să începi călătoria rostind pur și simplu adresa la care vrei să fi direcționat în modul de navigare. Poți iniția/răspunde la apeluri fără să iei mâinile de pe volan, solicita citirea mesajelor SMS recepționate, sau rosti numele melodiei pe care vrei să o asculți.

Noua funcționalitate va apărea mai întâi în versiunea Google Maps de Android, pentru vorbitorii de limba Engleză.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult