Cum folosești Google Assistant pentru a trimite mesaje audio

19.08.2020
Cum folosești Google Assistant pentru a trimite mesaje audio

Foarte util în momentele când avem mâinile ocupate sau desfășurăm activități care nu permit manevrarea directă a telefonului mobil, serviciul Google Assistant poate fi folosit pentru a trimite mesaje text oricărui contact din agenda telefonului. Iată cum poți folosi Google Assistant și pentru a înregistra și trimite mesaje audio oricărui contact din agenda telefonului

Deosebit de folositoare în situațiile când și persoana aflată la celălalt capăt desfășoară activități care nu permit citirea mesajelor text, sau pur și simplu recunoașterea vocală nu funcționează corect, comanda pentru inițierea unui mesaj vocal poate fi declanșată cu expresia “Hey Google, send an audio message”.

Funcționalitatea era disponibilă deja pentru dictarea și trimiterea mesajelor text, iar de acum avem și posibilitatea de a înregistra cu propria voce mesajul pe care vrem să-l transmitem.

Iar dacă discuția depășește nivelul schimburilor mesaje audio, poți folosi tot Google Assistant pentru a iniția un apel de voce sau videoconferință, efectiv, fără să miști un deget.

Desigur, Google Assistant poate face mai mult decât să ofere controlul vocal asupra funcțiilor telefonului, serviciul permițând inițierea de căutări Google Search, citirea paginilor web pe care nu ai timp să le urmărești direct, declanșarea camerei foto, apelarea unui contact din agendă etc.

Deocamdată, noua funcție pentru trimiterea mesajelor audio este disponibilă doar pentru versiunea în limba engleză a serviciului, Google urmând să o extindă treptat și la restul limbilor suportate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult