Google Maps poate oferi indicații Live View pentru orientarea în mall-uri sau aeroporturi

31.03.2021
Google Maps poate oferi indicații Live View pentru orientarea în mall-uri sau aeroporturi
foto: Google

Google Maps pune la dispoziție o nouă opțiune Live View pentru navigarea spațiilor închise, cum sunt marile centre comerciale și aeroporturi.

Adăugat în versiunile Google Maps pentru iOS și Android, noul mod pentru orientare face uz de funcționalitatea Live View și camera foto a telefonului mobil. Indicațiile sunt afișate folosind modul de realitatea augmentată (AR), suprapuse peste fluxul video obținut de camera telefonului.

Spre exemplu, vei putea folosi Google Maps pentru a fi direcționat către cea mai apropiată toaletă, ATM, centru de asistență sau un magazin anume.

Live View poate oferi, de asemenea, indicații sub vorbă de bannere și săgeți suprapuse peste imaginea filmată cu telefonul, chiar și în clădirile împărțite pe mai multe etaje.

Nu este clar exact ce sistem folosește Google pentru orientare. Cert este că și rivalul Apple lucrează de ani de zile la dezvoltarea unui sistem pentru navigare interioară, însă până acum nu a reușit să-l implementeze în Apple Maps.

Potrivit explicației oferită de Google, Live View folosește localizarea globală și inteligența artificială „pentru a scana zeci de miliarde de imagini Street View pentru a înțelege orientarea”. Aplicația Maps poate determina apoi locațiile dintr-o clădire și folosi aceste informații pentru a te ghida.

Deocamdată, disponibilitatea modului de navigare Live View este destul de limitată, acoperind doar câteva mall-uri din regiunea orașelor Chicago, Los Angeles, Long Island, Newark, San Francisco, San Jose și Seattle, dar va fi extins în curând cu acoperire în marile aeroporturi, mall-uri și stații de tranzit din Tokyo și Zurich, mai multe orașe urmând să fie adăugate în timp.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult