Google Maps preia încă o funcție Waze, foarte utilă pe anumite rute

01.03.2021
Google Maps preia încă o funcție Waze, foarte utilă pe anumite rute

În timp ce Waze se alege cu diverse bug-uri care îl fac mai puțin atractiv pe anumite rute, alternativa Google Maps devine tot mai puternică, cumulând inovații reale cu funcții preluate de la cel dintâi.

Tranzacția de 1.3 miliarde dolari realizată de Google în anul 2013 a „salvat” dezvoltatorul Android de, probabil, singurul rival care putea amenința dominația propriului serviciu de hărți, Google Maps. Liniștind temerile fanilor Waze, Google nu a tras pe line moartă produsul achiziționat, ba chiar a continuat să susțină dezvoltarea acestuia. Realitatea este însă mai nuanțată decât atât. În timp ce Google a continuată să îmbunătățească Waze, mimând chiar existența unei competiții, în realitate, Google Maps a preluat tot mai multe dintre atuurile acestuia.

Google Maps

Ultima adiție este sistemul de informare la apropierea trecerilor de cale ferată, utilizatorii Google Maps urmând să primească notificări de tipul „Expect Delays”, semnalând formarea coloanelor de mașini în așteptare. Intersecțiile respective vor fi marcate și pe hartă folosind aceleași simboluri pe fundal galben.

Deocamdată, nu este clar dacă noua adiție va fi disponibilă simultan pentru utilizatorii de Android și iOS. Cert este că notificările vor apărea mai întâi utilizatorilor din Statele Unite, funcționalitatea urmând să fie extinsă în perioada următoare și utilizatorilor din alte țări.

Probabil că Google va face anunțul oficial la momentul potrivit, funcția de notificare la aproprierea trecerilor de cale ferată fiind parte dintr-un calup mai cuprinzător de îmbunătățiri aduse serviciului Google Maps.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult