Vei putea folosi Google Maps și pentru a plăti taxa de parcare sau biletul de autobuz

18.02.2021
Vei putea folosi Google Maps și pentru a plăti taxa de parcare sau biletul de autobuz

Pentru început, doar în SUA, Google adaugă opțiune pentru plata tarifelor de transport și parcare direct din aplicația Google Maps.

Utilizatorii din peste 400 de orașe americane pot achita direct din aplicația Google Maps costul deplasărilor cu mijloace de transport în comun și taxele de parcare, scăpând de grija biletelor în formă fizică. Totul se face cu cardul de credit deja atașat contului Google, confirmând mesajul afișat automat pe ecranul telefonului. Opțional, poți modifica anumite aspecte cum ar fi timpul de staționare la parcarea aleasă.

Pe lângă comoditatea operațiunii, principalul argument în favoarea acestei metode de plată este evitarea cozilor și orice formă de contact fizic, cu alte persoane sau automatele de plată.

Google Maps

În cazul mijloacelor de transport în comun există și opțiunea plății în avans a tarifelor de călătorie pentru traseul ales. În anumite regiuni, utilizatorii primesc un bilet de călătorie virtual pe care îl pot scana la terminalele de acces sau arăta altor persoane.

Google precizează că noul serviciu va fi disponibil la nivel global în cursul ”săptămânilor următoare”, fiind purtate deja negocieri cu peste 80 de autorități din domeniul serviciilor de transport.

Pentru Google, avantajul introducerii acestei facilități este cât se poate de clar. Cu cât folosești Google Maps pentru mai multe lucruri, cu atât mai puțin probabil să optezi pentru servicii alternative propuse de companii rivale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult