Google Maps va afișa în curând informații despre COVID-19

06.09.2020
Google Maps va afișa în curând informații despre COVID-19

Google Maps nu mai este de mult doar un serviciu de hărți, motiv pentru care lipsa sa de pe dispozitivele Huawei este foarte „dureroasă” pentru utilizatori. În timp, acesta a început să primească multe funcții, de la review-uri ale restaurantelor sau magazinelor din vecinătate, până la informații despre trafic, limite de viteză și alte informații utile. În perioada pandemiei însă, Google a colectat multe date despre COVID-19, iar acestea ar putea fi în curând afișate în aplicația de mobil.

Google Maps va afișa informații despre numărul de infectări de COVID-19 direct pe hartă

Jane Manchun Wong a publicat pe contul său de Twitter screenshot-uri din aplicația Google Maps de pe Android, unde apare un nou filtru: COVID-19. Acesta poate fi activat pentru a suprapune cu harta informații despre infectările de COVID locale. Conform descrierii din aplicație, datele afișate vor fi media numărului de cazuri la 100.000 de persoane din zona respectivă. Astfel, vei putea vedea direct din Google Maps care orașe, țări sau state sunt mai afectate.

Informațiile sunt colectate folosind date de la Corporația Municipală Brihanmumbai, JHU CSSE, New York Times și Wikipedia. Astfel, aceste date ar putea să nu fie 100% corecte, însă ar trebui să ofere o idee destul de bună asupra locurilor pe care urmează să le vizitezi. De asemenea ai putea să faci o comparație rapidă între statisticile din zona în care locuiești față de alte zone de pe planetă.

Momentan această funcție pare să fie în teste, întrucât nu este disponibilă pentru publicul larg. Totuși, Google obișnuiește să ofere astfel de capabilități mai întâi pentru un număr restrâns de utilizatori, după, care crește gradual disponibilitatea. Cel mai probabil, aceste informații despre COVID-19 vor fi activate pentru toți utilizatorii de Google Maps în următoarele câteva luni, înainte de sfârșitul anului 2020.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult