Google actualizează hărțile Google Maps cu o nouă grafică

19.08.2020
Google actualizează hărțile Google Maps cu o nouă grafică

Lansat în urmă cu 15 ani, serviciul Google Maps primește poate cel mai important upgrade vizual de până acum, adăugând în modul de navigare noi detalii reflectând specificul geografic și tipul vegetației. Totodată sunt incluse și noi repere cum ar fi poziționarea trecerilor de pietoni, ajutând orientarea mai ușoară în peisajul urban.

Apărut ca un instrument pentru navigare, serviciul Google Maps a evoluat într-un veritabil asistent care-ți oferă informații utile despre locul unde vrei să mergi și ce să faci acolo. Continuând evoluția, Google aduce mai multe detalii în hărțile Google Maps lansând o nouă versiune de grafică, redând peisaje mai colorate și mai bine evidențiate. Scopul este acela de a permite utilizatorilor să înțeleagă mai ușor cum arată zona la care se uită.

Mai multă culoare și aspect mai realist în hărțile Google Maps

Google Maps oferă opțiunea de vizualizare folosind imagini prin satelit de înaltă fidelitate, acoperind 98% din teritoriul locuit al planetei. Însă acestea nu sunt utile la folosirea modului de navigare, utilizatorii rămânând cu reprezentarea grafică a hărților, prea săracă în detalii pentru a oferi o perspectivă completă asupra terenului străbătut.

Folosind un nou algoritm de colorare a hărților, Google Maps poate acum să folosească imaginile din satelit și să transpună informațiile din acestea într-o hartă mai detaliată și dinamică. Când explorezi o zonă vei observa ușor caracteristicile geografiei locului: vei putea distinge ușor plajele aride sau deșerturile de râuri, lacuri sau văi. De asemenea, se poate observa din culori cât de bogată este vegetația dintr-o anumită zonă sau calotele de zăpadă din vârful munților.

În curând, Google Maps va oferi și informații detaliate la nivelul străzii, care arată forma și lățimea ei la scară. Utilizatorii vor putea vedea exact unde sunt trotuarele, trecerile și refugiile de pietoni. De asemenea, vor fi disponibile informații pentru accesul persoanelor în scaun cu rotile sau a cărucioarelor. Aceste detalii vor fi disponibile în următoarele luni în Londra, New York și San Francisco, iar pe viitor vor acoperi tot mai multe orașe.

Noua versiune a hărților este disponibilă în toate cele 220 de țări și teritorii acoperite de Google Maps. Aceasta înseamnă o acoperire de peste 100 de milioane de kilometri pătrați de teren. Noua grafică va fi vizibilă pentru orice zonă – de la cele metropolitane la cele mai mici sate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult