Google Maps va afișa și mai multe informații despre COVID-19

18.11.2020
Google Maps va afișa și mai multe informații despre COVID-19

În urmă cu câteva luni, Google anunța introducerea unui layer COVID-19, colorând hărțile Google Maps pentru a reflecta nivelul de răspândire al pandemiei COVID-19.

Activată de la secțiunea Map Details, noul tip de hartă folosește media cazurilor de infectare COVID raportate în ultimele 7 zile, ilustrând riscul de călătorie folosind o paletă de culori sugestive. Cu cât culoarea afișată este mai închisă, cu atât mai mare este pericolul. Însă ajutorul oferit nu se oprește aici, Google anunțând că va include și mai multe informații pe hărțile Google Maps, cum ar fi numărul cazurilor de infectare raportate pe diferite zone, de la începutul pandemiei și până acum. Informațiile vor fi mai departe susținute cu link-uri relevante către site-urile autorităților locale și centrele de testare careu au publicat datele respective.

Google Maps

Încă o adiție binevenită este afișarea în timp real a nivelului de aglomerare în mijloacele de transport în comun, fie că este vorba te autobuz/tramvai, sau linii de metrou. Informațiile sunt coroborate în timp real, numărând pasagerii pe baza telefoanelor cu Android sau iOS pe care aceștia le au asupra lor.

Venind și în ajutorul proprietarilor de restaurante și mici întreprinzători care încearcă să-și continue activitatea în vremuri de pandemie, Google adaugă o funcție care permite urmărirea comenzilor în timp real, prin intermediul Google Maps. Disponibilă în țări precum Statele Unite, Canada, Germania, Australia, Brazilia și India, funcția permite utilizatorilor să afle exact cât mai au de așteptat până ele este livrată mâncarea comandată și chiar să comande din nou același fel de mâncare, scutind timpul irosit cu o nouă vizită pe site-ul business-ului respectiv.

Potrivit Google, ”chiar și în vremuri de pandemie, mai mult de 1 miliard de continuă să folosească Google Maps”, scopul companiei fiind de a aduce noi funcții și servicii care să ajute depășirea mai ușoară a acestei perioade dificile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult